GTIN 12 og UPC

GTIN-12 er det varenummer, som er udtrykt i en UPC-stregkode. Hvis du skal eksportere produkter til USA eller Canada, kan hovedparten af modtagerne håndtere en EAN-13 stregkode. Der er dog få, som ikke kan, og derfor anbefaler vi, at du kontakter din distributør, inden de mærker dine produkter med stregkoder. Så kan du være sikker på at vælge den rigtige identifikation.

Antallet af cifre i GS1 Virksomhedspræfikset og varens referencenummer kan variere. GS1 US tildeler UPC-præfikset, men GS1 Denmark formidler kontakten: Kontakt ServiceCenteret.

 

 

Der findes to måder at udtrykke et GTIN-12 varenummer på i en stregkode: I en UPC-A stregkode og i en UPC-E stregkode, som fortrinsvis anvendes på små produkter.

I UPC-A udtrykkes alle 12 cifre i stregkoden, mens man i UPC-E kun fysisk udtrykker 8 cifre. Indholdsmæssigt indeholder UPC-E dog stadig 12 cifre. Når en scanner læser en UPC-E, vil koden blive "pakket ud", så it-systemet modtager alle 12 cifre.

Vi gør opmærksom på, at ikke alle detailkæder vil kunne dekode UPC-E stregkoder. Vi anbefaler i stedet at anvende UPC-A.

Kontakt ServiceCenteret og få hjælp til at vælge.