GS1-128 pallelabel

GS1-128 pallelabels bruges af 94% af den danske dagligvarehandel.

Stregkoderne på pallelabels er vigtige, men kan være vanskelige at komme i gang med. Konsekvenserne er store, hvis der ikke er de rigtige informationer i en pallelabel eller den ikke kan scannes. Vi hjælper dig igennem, så din kunde let kan modtage din forsendelse.

Vidste du, at du nu også kan mærke med en GS1 Datamatrix på din pallelabel? Læs mere her.

 

GS1-128 stregkoden anvendes typisk til mærkning af kolli og paller i en logistisk sammenhæng, dvs. ved lager- eller transporthåndtering. GS1-128 stregkoden kan ikke scannes ved en udgangskasse i handlen.

Mærkning med GS1-128 stregkoden og den udveksling af informationer, den muliggør, er grundlag for sporbarhed af produkter og forsendelser. 

 

Hvor EAN-13 stregkoden kun indeholder et GTIN, kan GS1-128 stregkoden indeholde en lang række informationer, bl.a. produktions- eller holdbarhedsdatoer, vægt og batchnumre, altså typisk informationer der varierer hver gang produktet handles. Informationerne indkodes i GS1-128 stregkoden ved hjælp af Application Identifiers (AI) og deres tilhørende datafelter. Den kan indeholde 48 alphanumeriske karakterer i én stregkode.

GS1 Denmark anbefaler, at man kontakter sin kunde og aftaler, hvilke informationer det er gavnligt at indkode i GS1-128 stregkoden. 

 

Informationer indkodes i GS1-128 stregkoden ved hjælp af Application Identifiers (AI) og deres tilhørende datafelter.​

Den kan ikke scannes omnidirectionalt, dvs. at enheden med stregkoden på skal føres forbi scanneren i en bestemt vinkel.