GS1 standarder til dine behov

GS1 Standarder er et fælles sprog til at identificere, mærke og udveksle informationer verden over.

GS1 Standarder anvendes til at skabe sammenhæng mellem et produkt og de informationer, der er knyttet der til. Tænk på GS1 standarden som et produkts dna, når det bevæger sig gennem forsyningskæden.

 

 

Det hele starter med GS1 virksomhedspræfikset

GS1 virksomhedspræfikset er kernen i GS1 Systemets identifikationsnumre. Fælles for dem er, at de globalt unikke og kan bruges til et væld af forskellige applikationer. Det kan godt være, det er en lille række tal, men det er en stor investering i fremtiden for din virksomhed.

Jeres virksomhed bliver medlem af GS1 Denmark, når I tegner abonnement på et Virksomhedspræfiks. Præfikset vil have landekode "57" som de første cifre. Herefter kommer der mellem 5 og 9 cifre, alt efter hvilken størrelse stregkodepakke I abonnerer på.

GS1 Virksomhedspræfikset er et unikt nummer, der identificerer din virksomhed og hvert af jeres produkter utvetydigt over for dine kunder og andre virksomheder verden over.

Ud fra GS1 Virksomhedspræfikset kan I fx danne unikke GTIN-varenumre til stregkodemærkning af dine produkter.​

Se hvordan du kommer fra et Virksomhedspræfiks til en stregkode her 

Se liste over landekoder her 

 

GS1 er relevant for alle

GS1 Denmark støtter virksomheder fra flere sektorer, fx dagligvareområdet og sundhedssektoren. Uanset sektor er det essentielt at have en effektiv, sikker og gennemsigtig forsyningskæde. Og uanset om der er tale om en liter mælk eller en æske piller, skal der unik identifikation, mærkning og dataudveksling til for at opnå effektivitet, sikkerhed og sporbarhed i forsyningskæden.