GS1 i sundhedssektoren

GS1 arbejder i hele verden for øget patientsikkerhed. Det gør vi ved at arbejde med alle parter i sundhedssektoren om at implementere standarder, der giver større sporbarhed og sikkerhed i forsyningskæden fra producent til patient. Skal jeg skifte GTIN ved denne forandring af mit produkt til sundhedssektoren? Dette spørgsmål stilles af mange, og GS1 har udviklet et værktøj baseret på den opdaterede standard, som hjælper med at finde svaret. Prøv værktøjet her

Sundhedssektoren er i dag en særdeles global sektor, hvor både forsyningskæder og lovgivning har konsekvenser ud over landegrænser. Dette understreger vigtigheden af at skabe løsninger baseret på globale standarder.

 Klik her for download af standarder for GTINs i sundhedssektoren

 

Skal jeg skifte GTIN ved denne forandring af mit produkt til sundhedssektoren? Dette spørgsmål stilles af mange, og GS1 har udviklet et værktøj baseret på den opdaterede standard, som hjælper med at finde svaret:

Prøv værktøjet her

 

 GS1 DataMatrix er en 2D-matrix stregkode af ISO version ECC 200. Den anvendes inden for sundhedssektoren både i Danmark og globalt - og skal anvendes på alt receptpligtige medicin. Find vores vejledning her:

GS1 DataMatrix Guideline

 

Brexit har medført, at i stedet for certificering til at få et CE-mærke, skal medicinsk udstyr leve op til kriterier, så de kan få UKCA (UK Conformaty Assessed) mærke. Det kan ske nu, men frem til 1. juli 2023 accepteres CE- mærket for medicinsk udstyr i UK. Herefter skal medicinsk udstyr til UK have UKCA.

BREXIT og GTINs på medicinsk udstyr

 

Vil du vide mere? Kontakt Jesper Kervin FrankeCamilla Aabye Hansen eller Katja Ravn-Jensen så vi kan hjælpe dig videre.

GS1 har også en global indsats på sundhedsområdet, som sætter fokus på anvendelse af internationale standarder på medicinsk udstyr og lægemidler over hele verden. Lær mere om GS1 Healthcare.

For us, using standards is principally about making patients safer—making sure the right product is delivered at the right time to the patient’s bedside. — Dave Reed, Vice President, Healthcare Business Solutions, Cook Medical