Mød Johan - Data Quality Manager

Jeg blev ansat i GS1 Denmark i februar 2017, da vi startede GS1Trade Exact og GS1Trade Image. Inden da var jeg i detailhandlen i over tyve år. Jeg startede som flaskedreng dagen efter min 16-års fødselsdag, og har været gennem stort set alle funktioner, fra slagtermedhjælper, disponent, frugt og grønt- leder til souschef. Derudover har jeg været ansat i en webshop, der solgte musikinstrumenter.

Jeg er uddannet finansøkonom, og begyndte på HA, men færdiggjorde kun tre fag, før det praktiske arbejde trak for meget.

Privat interesserer jeg mig meget for musik, og har spillet guitar siden jeg var 10 år gammel. På hobbybasis har jeg efterhånden fået samlet et hjemmestudie, hvor jeg, når inspirationen rammer, indspiller musik. Derudover interesserer jeg mig meget for historie, ser dokumentarfilm og kan generelt godt lide at lære og tilegne mig viden. Jeg har to niecer på syv og ti år samt en nevø på syv måneder.

 

Data mindst lige så vigtig som billeder

Min hverdag består i høj grad af at være bindeled mellem mit team hos GS1Trade Exact/Image og resten af GS1 Denmark.

GS1Trade Exact er stedet, hvor GS1 Denmark sikrer, at de digitale data der videreformidles, svarer til de data, der fremgår af de fysiske produkter, som forbrugeren får leveret.

I takt med en øget onlinehandel, og krav til hvilke oplysninger der skal være tilgængelige ved køb, er data kun blevet vigtigere. Vi oplever, hvór mange ressourcer der bliver lagt i, hvad et produkt indeholder samt hvor og hvordan den information formidles. Den samme kærlighed vil vi gerne lægge i de digitale data, og her kan vi hos GS1Trade Exact hjælpe med at ”oversætte”, så produktet fremstår lige så knivskarpt på kundernes webshops som i butikkerne. Data er mindst lige så vigtig som billeder, og ofte en lidt overset del produktets præsentation.

Jeg skal også sikre, at vi kan løfte de opgaver mine kolleger aftaler med vores medlemmer, og at det sker efter de standarder vi varetager. Den største overraskelse jeg har fået hos GS1 Denmark er, at stamdata er så dynamiske, og at de skal ændres adskillige gange om året. Derfor er det også min opgave at sikre, at den nødvendige viden og de samme tolkninger benyttes konstant over hele linjen.

Da vores medlemmer ofte bliver bedt om at bruge GS1Trade Exact og GS1Trade Image af deres kunder, er første gang de for alvor stifter bekendtskab med GS1 Denmark derfor gennem os.

 

Jeg er stolt af mit fantastiske team 

En anden stor del af mit arbejde er at sikre, at mit team har den nødvendige viden og de nødvendige værktøjer til at kvalitetstjekke og håndtere over 60 produkter om dagen - alle med forskellige deadlines.

Jeg har stor fokus på at skabe værdi for vores medlemmer, men også for hver enkelt medarbejder i mit team. Når de dagligt opsøger viden udenfor deres arbejdsområde for at løse udfordringer og hjælpe vores medlemmer, vokser vi som service. De udfordrer konstant sig selv, og det er jeg virkelig stolt af.

 

Straffen for forkert stamdata - og dårlige stregkoder

Det er også spændende at være en del af den ”praktiske” del af GS1, hvor hjælper vores medlemmer med at tilbyde nye services, når efterspørgslen opstår. For eksempel lanceringen af vores miljøbilledservice, hvor opgaven grundlæggende var at finde en måde at standardisere noget kreativt. Og vi arbejder kontinuerligt videre på at kunne tilbyde vores medlemmer yderligere muligheder og services.

Min baggrund fra butiksbranchen, hvor jeg har set betydningen af forkerte stamdata, stregkoder osv. giver en rigtig god forståelse for, hvordan standarderne skal bruges, og hvorfor de er så vigtige.

Jeg har utallige gange i butik skulle tilrette et varespejl, fordi der ikke var plads nok til de pågældende varer på grund af forkerte dimensioner i et IT-system. Jeg har også set resultatet af dårlige eller manglende stregkoder for kassemedarbejdere. Eller udmeldt produkter af sortiment på grund af manglende salg, kun for at finde ud af, at der rent faktisk var et stort salg, men at det ikke blev registreret korrekt på grund af dårlige stregkoder.

Den kobling hvor jeg kan fortælle en producent, hvorfor det er i deres interesse at lave en stregkode som lever op til kravene, er ofte en øjenåbner.  For jo mere producenten hjælper sin kunde med at registrere et salg så nemt som muligt, jo mindre er risikoen også for tomme hylder eller svind.

Og det giver en indgangsvinkel, hvor jeg forsøger at afmystificere ”det der GS1”, og kan sætte vores relevans og vigtighed i et mere praktisk og jordnært perspektiv.

 

Nye tider og lokaler til GS1Trade Exact og GS1Trade Image efter påske

Jeg ser meget frem til at få nogle bedre rammer for vores arbejde efter påske, hvor vi flytter ind i større og nyistandsatte lokaler på adressen Industriparken 23, 2750 Ballerup. 

Her åbner vi for mere end 400 kvm med bedre tilkørselsforhold i forhold til produktlevering og med et fotostudio, som vi driver i samarbejde med SEES Media.

Læs mere om GS1Trade Exact og GS1Trade Image