Nyheder

GS1 Forum: Klimamærkning af fødevarer

På GS1 Forum 2021 sætter vi fokus på klima, fødevarer og data. For den mad vi vælger, har stor betydning for det klimaftryk, vi sætter gennem vores forbrug.

14 10 2021

​GS1 sikrer Dyrevelfærdsmærkets tre produktmærker i din stamdata

Fødevarestyrelsen og Partnerskabet bag Dyrevelfærdsmærket ønsker at sætte yderligere fokus på Dyrevelfærdsmærkets udbredelse, særligt i foodservice-markedet. ​GS1 har derfor sikret, at Dyrevelfærdsmærkets tre produktmærker for henholdsvis hjerte 1, hjerte 2 og hjerte 3 er klar som produktstamdata således, at fødevareproducenter nemt kan indmelde og tydeliggøre dyrevelfærdsmærkede produkter. Dette betyder, at detailkæder, grossistled m.fl. kan se, hvilke produkter der bærer mærket/hjerterne.

09 09 2021

Tre hurtige til GS1-bestyrelsesmedlem Dorte Plesner

Dorte Plesner vil bidrage til, at GS1 Denmark bliver en endnu mere værdsat samarbejdspartner - og brugen af GS1-standarder og services en selvfølgelighed i udveksling af stamdata fra leverandør til datamodtager.

11 05 2021

GS1Trade Sync styrker virksomhedernes digitale identitet

Alle analyser peger på, at den stigende efterspørgsel efter onlineprodukter blot stiger efter pandemien. Kunderne har vænnet sig til bekvemmeligheden ved at handle online, brand-loyaliteten er nedadgående og virksomhederne gør alt, hvad de kan, for at fastholde de nye kunder efter krisen. Konkurrencen er hård, og det stiller krav til produkternes visuelle identitet - herunder mobiloptimerende billeder, som du nu kan uploade i GS1Trade Sync.

06 05 2021

10 år med CEO Lars Kyed: Hvordan ser fremtiden ud for GS1 Denmark?

Lars Kyed, der er CEO i GS1 Denmark, har i disse dage stået i spidsen for organisationen i 10 år. Og når man har været i en organisation i så lang tid, løber der selvsagt meget vand under broen. Mange af de produkter og services, GS1 Denmark tilbyder i dag eksisterede ikke dengang Lars første gang trådte ind på kontoret, men er blevet udviklet og har vokset sig store og stærke under tiden med ham ved roret.

04 05 2021

GS1 standarder hjælper med at mindske uligheden i verden

I dag er det verdenssundhedsdagen, som er et initiativ som Verdenssundhedsorganisationen, WHO, står bag. I år er der sat fokus på den sundhedsmæssige ulighed i verden og på, hvorfor nogle mennesker har bedre adgang til at leve et sundt liv udelukkende på baggrund af, hvor de er født, hvor de opvokser, lever eller arbejder.

07 04 2021

50 år med GTIN: Store udfordringer - store løsninger

Alle kender GS1-stregkoderne fra butikker, hvor de scannes i kassen. Men stregkodesymbolet er kun en repræsentation af et tal, nemlig det GTIN-nummer, der identificerer hvert enkelt produkt unikt i hele verden. Og i disse dage er det et halvt århundrede siden, at en række ledende interessenter mødtes i New York for at skabe en fælles løsning på de udfordringer, de hver især havde. Og her så GTIN dagens lys.

25 03 2021

Webinar: Securing trust in the global COVID-19 supply chain, del 2

Vacciner er nøglen til genåbning af vores samfund, og sikker håndtering og tillid til vaccinens håndtering er en forudsætning for succes.

14 03 2021

Velkommen til Nemlig.com

Vi er fantastisk glade for at kunne byde velkommen til endnu en stor spiller på det danske dagligvaremarked, Nemlig.com.

02 03 2021

GS1Trade Exact - og Image er klar til dine produkter

I en omskiftelig tid hvor alle er påvirkede af restriktioner, og må tilpasse arbejdsdagen til en ny virkelighed, gør vi hos GS1Trade Exact og GS1Trade Image alt for at holde fast i en helt normal arbejdsdag. Vi er her stadig, og sidder klar til at hjælpe med de stamdata, der har vist sig så vigtige i den øgede onlinehandel.

01 02 2021

General Specifications 2021 er udkommet

Den nye, samlede tekniske specifikation for GS1-standarder er netop udkommet.

29 01 2021

GS1 Denmark udlåner Healthcare Specialist til vaccineprogram

Verdenshistoriens største vaccinationsprojekt er startet, og Regionernes Sygehusapoteker står med et stort vaccinationsarbejde, hvor opgaverne på daglig basis ændrer sig i en ressourcekrævende proces, hvor det har været nødvendigt at allokere ressourcer fra den daglige drift. Min arbejdsplads, GS1 Denmark, har derfor valgt at udlåne mig til Region Hovedstadens Sygehusapotek, for at tage del i den enorme opgave, der ligger i månederne som kommer. Et udlån, som på mange måder sætter mit arbejdsliv i perspektiv.

26 01 2021

Deloitte-rapport om COVID-19 fremhæver GS1-standarder

Deloitte fremhæver, hvorfor fælles GS1-standarder på tværs af sundhedsforsyningskæden er vigtige i det største vaccinationsprogram nogensinde.

22 01 2021

GS1 sætter fokus på optimering af webaserede UI/UX, primært for GS1Trade Sync

Vores nye samarbejde med Amalie Witthaus giver en ny dimension i vores bestræbelser på at tilbyde vores medlemmer en endnu bedre brugeroplevelse, når de skal arbejde med vores systemer - i første omgang GS1Trade Sync. Men hvad er det præcist, at Amalie kan bidrage til i GS1 Denmark:

20 01 2021

GS1 Healthcare: Gratis webinar om sporbarhed af dental-instrumenter

Deltag i gratis Healthcare-webinar med Bo Danielsen, Skolechef for Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere i København, og hør om deres højteknologiske implementering af GS1-standarder og sporbarhed i forbindelse med klargøring af instrumenter.

11 01 2021

Job: Brænder du for at styrke patientsikkerheden på danske hospitaler?

I GS1 Denmark arbejder vi med implementering af globale standarder for blandt andet at styrke patientsikkerheden. Stregkoder findes på alle lægemidler på de danske hospitaler i dag, hvilket gør at sygeplejersker landet over nemt og sikkert kan scanne stregkoden og være sikker på, at det korrekte lægemiddel gives til patienten.

07 01 2021

Vi glæder os til 2021

Både globalt og i Danmark blev 2020 præget af COVID-19. Og gennem de seneste mange måneder har stort set alle aktører i forsyningskæden måtte se en anderledes hverdag i øjnene. En hverdag, som bringer konsekvenser med sig på sigt, for samfundet bliver ikke det samme, som før coronakrisen ramte os.

21 12 2020

GS1 Healthcare i 2021: COVID-19-vacciner og UDI-krav

Verdenshistoriens største vaccinationsprojekt er på vej, og GS1-standarderne spiller en stor rolle i processerne omkring projektet. Jeg kommer her med et bud på, hvad 2021 har i vente, og hvilke forandringer vi vil se i året der kommer. Ikke med de store brede samfundsbriller, men med fokus på GS1-standarder, og den indvirkning de har i forhold til COVID-19-vaccinerne - og når de nye UDI-krav ser dagens lys til foråret.

17 12 2020

Stor tillid til kvalitetssikret stamdata fra GS1

Stor tillid til kvalitetssikret stamdata fra GS1. Sammen med GS1 Denmark har Coop igangsat et projekt, der skal sikre kvaliteten af den stamdata, dagligvarekæden modtager fra leverandørerne.

14 12 2020

GS1Trade Activate: Gratis 'nøgleskab' til alle medlemmer

Blue Mountain er et lille sæbeværksted, som laver økologiske og naturlige hudplejeprodukter i små unikke batches på den jyske vestkyst. Rikke Rietveld er sæbemester hos Blue Mountain og initiativtager til, at virksomheden blev en af de første, der benyttede sig af vores gratis service: GS1Trade Activate.

20 11 2020

GS1-standarder afhjælper spild

GS1-standarder hjælper dig til at undgå spild. Af mad, medicin - og tid. November-udgaven af På Stregen er netop udkommet med fokus på netop 'spild'.

16 11 2020

Invitation: Fremtidens brug af globale standarder i sundhedsvæsenet

Vær med hjemmefra: GS1 inviterer til en hel ekstrordinær online-konference med dialog og diskussion om hvordan internationale standarder skal hjælpe os i fremtiden.

10 11 2020

Dansk Madspildsdag 2020

Tirsdag, den 29. september, blev den første danske, 'nationale madspildsdag' afholdt.

19 10 2020

Reference Book 2020 - 2021 netop udgivet

Hvert år samler GS1 de bedste og mest interessante cases fra GS1 Healthcare i vores 'Reference Book'.

24 09 2020

GS1-standarder: En vigtig del af kampen mod kopi-varer

Ulovlig handel med kopivarer er et voksende problem, som Patent- og Varemærkestyrelsen netop nu sætter fokus på med kampagnen jegvælgerægte.dk. Og i kampen mod den ulovlige handel er teknologi baseret på GS1-standarder et effektivt våben.

21 09 2020

GS1 spiller en vigtig rolle i forhold til Covid-19-vaccine

GS1 spiller en ret afgørende rolle i forhold til at få en kommende Covid-19-vaccine fordelt i Den tredje verden.

09 09 2020

Fyn er vin: Rosé fra Danmarks baghave

Grands Vin er noget så særpræget som frugtvin på solbær fra ’den danske baghave’, Fyn. Virksomheden startede i 1966 i den lille sydfynske by Bjerne, hvor mormor Tove og morfar Ejnar skulle holde fødselsdag. De havde skudt kødet, dyrket grønsagerne, bagt brødet men havde ikke råd til vinen. Så de gik til mejeristen efter gær, som de byttede sig til, mod at han fik vin som betaling. Og så satte de deres egen frugtvin på solbær i proces.

07 09 2020

Lyden af standarder?

Hvordan lyder en global standard?

03 09 2020

Miniserie: E-handel (2:3)

For e-handlen er data altafgørende for kundernes gode købsoplevelse.

01 09 2020

Miniserie: E-handel (1:3)

Nyhederne om Amazons indtræden i Sverige og mulige planer om ekspansion i Danmark, fylder meget i e-handlens verdensbillede for tiden!

24 08 2020

Miljøbilleder: To fluer med ét effektivt smæk

GS1Trade Image tilbyder alle vores medlemmer miljøbilleder, i de tilfælde hvor du ønsker ”lidt ekstra” - eller du har helt helt særlige ønsker til, hvordan produktet bedst præsenteres på et billede. For gode billeder sælger, og den erfaring har de netop gjort sig hos Kimber Foods, som designer og sælger te & snacks på kimberfoods.dk.

19 08 2020

International Bloddonordag 2020

Blod redder liv, og på søndag er det #InternationalBloddonordag, et vigtigt fokus på donorsagen. Blod doneret skal kvalitetsikres, og præcis identifikation af hver blodpose er en forudsætning herfor. Det sikrer International Society of Blood Transfusion (ISBT), som GS1 arbejder med, for at hjælpe patienter. Fordi standarder altid er vigtige for patientsikkerheden, også når der er blod involveret.

12 06 2020

RFID i uniformer skaber sikkerhed og overblik

Beredskabsstyrelsen har RFID-mærket branddragter og etableret et intelligent system, der sikrer skarpere lagerstyring, endnu højere sikkerhed og bedre vedlige- hold af udstyret. Fundamentet er EPC-standarder fra GS1 og et dansk produceret system, som holder styr på lager, vask og vedligehold.

04 06 2020

GS1 Healthcare runder skarpt hjørne

I disse dage er det 15 år siden, at GS1 styrkede fokus på sundhedsområdet, og etablerede GS1 Healthcare.

27 05 2020

COVID-19: Standarder er essentielle for værnemiddel-logistikken

Situationer som Corona -pandemien gør det enormt tydeligt, hvor vigtig en effektiv og ikke mindst gennemsigtig forsyningskæde er. Internationale GS1-standarder er vigtige værktøjer for at opnå effektivitet og gennemsigtighed i forsyningskæden, både for information om produkter, og hvor de er henne. Af Jesper Kervin Franke, Head of Healthcare, GS1 Denmark

12 05 2020

GS1-standarder forener i en krisetid

Både globalt og i Danmark blev starten af 2020 præget af corona- virus/COVID-19. Og gennem de seneste mange uger har stort set alle aktører i forsyningskæden måtte se en anderledes hverdag i øjnene. En anderledes hverdag lige nu, som bringer konsekvenser med sig på sigt. Af Lars Kyed, CEO GS1 Denmark

05 05 2020

Derfor er stregkoder vigtige for din webshop

Er stregkoder nødvendige i onlinehandlen?

16 04 2020

WHO Verdens Sundhedsdag 2020

I dag er det World Health Organization Verdens Sundhedsdag, og i år hædrers naturligvis alt det sundhedspersonale, som lige nu står i frontlinjen verden over. Det handler om sikkerhed. Deres, patienternes, samfundets.

07 04 2020

Medlemsservice: Vi gør en forskel

Der er knald på hos GS1 Denmarks administration. Medlemsservice-teamet har travlt med at rådgive og hjælpe de mange tusind medlemmer om stort og småt, på telefon og mail. Altid til rådighed.

06 04 2020

Klik og se vores gratis webinar om 2D-stregkoder

Tilbring 20-30 minutter i digitalt selskab med Mads Kibsgaard, Standard & Relations Manager hos GS1 Denmark, og bliv meget klogere på, hvordan du i samarbejde med GS1 kan løse dine udfordringer i forhold til madspild, fødevarer og mange flere produkter på hylderne.

27 03 2020

Standarder er vigtige, særligt når ressourcer er under pres

Vi er i en global Verden, hvor det er vigtigt, at produkter nemt og effektivt kan anvendes på tværs af grænser. Det hjælper internationale GS1-standarder med at sikre.

26 03 2020

Vi er stadig klar til at hjælpe dig

Vi er klar til at hjælpe dig – også selvom vi ikke er på kontoret før tirsdag den 14. april.

24 03 2020

Når COVID-19 udfordrer, skaber standarder sikkerhed

GS1 spiller den samme rolle som altid. Men måske står gevinsten ved standarder endnu tydeligere i en tid som denne.

19 03 2020

GS1 Denmark afprøver Virtual Reality

I brillerne oplever man hospitalsstuen, i den ene hånd holder man tabletglas og i den anden en scanner. I brillerne vises GTIN og batch nr., mens stemme forklarer, hvad man ser.

25 02 2020

Fremtidens brugere skal kende GS1

Jo flere brugere en standard har, jo større er værdien for brugerne.

25 02 2020

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Det vigtigste redskab til at styre lager og vareflow.

17 01 2020

Nyhed: Miljøbilleder

Præsenterer du dine produkter, som de fortjener? Hvis ikke, kan vi nu hjælpe dig med miljøbilleder - når du har brug for mere end 'bare' et packshot.

08 01 2020

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Hos Spangsberg Chokolade i Tåstrup går det stærkt. Med et stigende antal produkter til både handlen og foodservice er der brug for et habilt logistisk overblik, og det er præcis, hvad logistikchef Maria Laursen er garant for.

25 11 2019

2D-stregkoder: En patientsikker metode til sporbarhed af børneernæring

Baggrund Children’s Health Ireland (CHI) er et børnehospital i Dublin med 135 sengepladser. Hospitalet behandler alle typer patienter, og nogle kræver meget specifik pleje. Det gælder fx de patienter, der har problemer med at optage næring fra den daglige kost. Det er essentielt, at disse patienter får den helt rigtige ernæring. Derfor forbereder og afsender CHI hver dag op til 400 ernæringsenheder i form af blandt andet sondeernæring og modermælkserstatning.

18 11 2019

Samsøe Samsøe: Grænseløs kundeoplevelse med RFID

Det emmer af dynamik og idéer på Nørrebro i København, hvor multi-brandet Samsøe Samsøe har hovedkvarter for virksomheden, der nu har bredt sig ud over Danmarks grænser til bl.a. Norge, Frankrig og England. Og det der med at ikke at begrænse – det vender vi tilbage til.

08 11 2019

Optimeret forsyningskæde hos Retail Partner

Retail Partner, hvor Ole og Lene er ansat som henholdsvis Supply & Customer Service Manager og Supply & Demand Planner, har eksisteret i 6 år og har til huse i Søborg ved København. Retail Partner er distributør af mærkevarer og fungerer som leddet mellem leverandører fra både indland og udland og kunder i alle fire nordiske lande. Deres logistiske setup dækker både afhentning på leverandørernes fabrikker og leverancer til alle kunderne.

07 10 2019

Bedside-scanning kræver kulturændring

Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet er en klinik med komplekse patientforløb – heraf en del, hvor stregkoder kan gøre en kæmpe forskel for patienter og sygeplejersker. Hvis stregkoderne altså bliver scannet.

02 10 2019

Nu kan du også integrere dit økonomisystem til vores EDI-service GS1Trade Transact med NAV, Uniconta og C5

Vi tilbyder moduler til NAV, C5, Uniconta og E-conomic, hvor du kan køre en fuld EDI-integration.

10 09 2019

Velkommen til Matas

Hos GS1 Denmark kigger vi hele tiden på muligheder for at øge værdien for vores medlemmer, og derfor tager GS1Trade Sync nu et skridt ind i kosmetikverdenen. Vi er meget glade for - og stolte af - at kunne byde Matas velkommen til GS1Trade Sync som datamodtager.

10 09 2019

Kan du se forskel? Til kamp mod kopivarer

Nær ved Århus har et iværksætterteam opfundet softwaren, Valify, der kan afsløre forfalskede produkter og parallelimport gennem brug af RFID-teknologi.

09 09 2019

Hvad kan man få for en 2-øre?

Adgang til global handel, for eksempel.

03 09 2019

Hvorfor er standarder vigtige i sundhedssektoren?

Det kan du høre Viggo Nielsen fra Region Hovedstadens apotek tale om i denne video.

26 08 2019

Bliver selvscanning en succes?

Selvscanning ved udgangskassen er allerede blevet hverdag for os i alt fra Føtex til IKEA, og nu er næste bølge af selvbetjening i supermarkederne i gang: Selvscanning inde i selve butikken, når kunden putter varen i kurven – og betaling ved scanning af en stregkode, når man forlader butikken. Trenden ses fx. i Sverige og Storbritannien og mere lokalt i Fakta og Netto.

19 08 2019

Skal du på sommerferie i udlandet?

Hvis du får brug for at købe solcreme mens du er væk, så læg mærke til, at stregkoderne er de samme som i Danmark.

08 07 2019

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Den 26. juni 1974, kl. 8:01, blev den første GS1-stregkode scannet i Troy, Ohio, USA. Det var en pakke Wrigleys tyggegummi, og kun de færreste havde på det tidspunkt kunne forestille sig, at vi her 45 år senere, dagligt scanner over 6 milliarder produkter verden over.

26 06 2019

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos

Produktbilleder i webshops bliver en større og større del af forbrugerens oplevelse af produktets kvalitet – og en afgørende faktor for, om salget kommer i hus.

17 06 2019

Opgør med hypen: Det her er blockchain

Blockchain-begrebet har en del år på bagen (først beskrevet i 1990’erne), men måtte vente til dette årtusinde var godt og vel i gang til det blev en decideret hype. For det må man da nok sige, at det er blevet.

03 06 2019

Fotos driver salget hos Dansk Cater

Et billede siger mere end tusind ord – og hvad vigtigere er, i denne sammenhæng, så sælger et billede også bedre. Det har man erfaret hos Dansk Cater, hvor kunderne bestiller 3 ud af 4 råvarer gennem webshops.

27 05 2019

Nyt fra GS1 standarden til alle brancher

GS1 standarden er blevet opdateret, så du kan få alle de informationer med på palle- og kartonlabelen, som du ønsker. Det er nemlig nu tilladt at mærke paller og kartoner med en 2D-stregkode i tillæg til GS1-128 stregkoden.

20 05 2019

Matcher de digitale produktdata dem, der er angivet på emballagen?

Alle har interesse i at have adgang til korrekt information om de varer, vi køber i dagligvarehandlen. Derfor er GS1 Denmark involveret i at tjekke, om de informationer, der findes på emballagen, er de samme som videregives digitalt.

06 05 2019

En stregkode for patientsikkerhed

I dagligvarehandlen er det som oftest sådan, at det er nok at man har en stregkode på den yderste pakning: leverpostejens bakke og vatpindenes æske. Men i sundhedssektoren er det nødvendigt med et ekstra niveau af stregkoder. Nemlig på det der kaldes for primærpakningen. Det vil sige fx på det tabletglas, som ligger inden i den papæske (sekundærpakningen), som du køber.

29 04 2019

Stregkoder for begyndere

Den lige vej til hylderne. Vejen skal være farbar, før bilen kan køre, og man kan betragte stregkoder på både produkter og forsendelser som vejen.

02 04 2019

Ville du låne din bils nummerplade ud til din nabo?

Nej, vel? Og faktisk kan man på mange måder sagtens sammenligne nummerplader med stregkoder. Hvorfor og hvordan går Marie Madvig Holm, Standard Specialist og rådgiver hos GS1 Denmark, i dybden med i dette interview, hvor du kommer tæt på Marie og hendes hverdag på GS1-kontoret i København.

22 03 2019

Undgå den onde, digitale tvilling

Hvem er den Digitale Tvilling? Som koncept er den Digitale Tvilling kun 6-7 år gammel og bruges af bl.a. IBM i en Internet-of-Things-kontekst til at beskrive en virtuel repræsentation af noget fysisk, lige fra en flymotor til en bygning.

11 03 2019

Gratis Medlemsdage for alle GS1-medlemmer

Det er med stor fornøjelse, at GS1 igen inviterer til medlemsdage. Sidste år var medlemsdagene en succes blandt deltagerne, så i år udvides programmet til hele fem medlemsdage henover året og landet. Første gang bliver i Glostrup, hvor der netop er blevet åbnet for tilmeldingerne.

25 02 2019

Selvhjælp til din GS1-faktura?

Selvhjælp til din GS1-faktura?

18 02 2019

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Du har selv stået der: I en kø der bliver længere, fordi en vare ikke kan blive scannet. Stregkoder har været et fast element i butikker verden over i over 40 år – så hvorfor er der stadig problemer med dem?

04 02 2019

Vi søger en ny kollega til vores tekniske team

Hos GS1 Denmark søger vi en ny kollega til vores tekniske team. Dine opgaver vil primært dreje sig om intern IT-Support for dine kollegaer samt at drive udviklingen og supportere vores EDI service GS1Trade Transact.

01 02 2019

Fra Amazon til Sønderjydsk Kål

Du kender os måske fra stregkoderne, men hvad er GS1 egentlig for en størrelse? Head of Communication hos GS1, Signe Poulsen, forklarer:

28 01 2019

GEPIR – Stregkodernes gratis telefonbog

Tallene taler deres eget sprog i GEPIR, som ikke er et eksotisk dyr i familie med Tapiren, men derimod GS1 Denmarks’ gratis søgefunktion. Her kan du finde informationer om virksomheden bag de numre, du finder under stregkoderne på dine varer.

21 01 2019

Må du genbruge dine stregkoder?

Dine pastaskruer gik ud af produktion for 5 år siden. Til gengæld har du opfundet noget nyt: Pasta-møtrikker, og de skal naturligvis have et varenummer og en stregkode.

14 01 2019

Mit GS1? Nem selvbetjening, døgnet rundt

Derfor skal du bruge Mit GS1 Nogle gange er det bare nemmere for dig med en selvbetjening, der døgnet rundt kan give dig overblik – her og nu.

17 12 2018

’Hver en pote tæller’

Hundemad, kattefoder og legetøj. Hos GS1Trade Exact i Rødovre bliver der jævnligt afhentet ’fredagsslik til dyrene’ af de lokale venner fra Dyreværnet, hvis firbenede beboere nyder godt af GS1-medlemmernes donationer.

03 12 2018

Sort fredag

Den 23. november 2018 får mange af vores medlemmer ekstra travlt. Der står nemlig ’Black Friday’ i kalenderen, og med sidste års rekordomsætning på 2,1 mia. danske kroner, er der endnu mere at hente fra købelystne danske forbrugere med julen for døren.

19 11 2018

Transformation af lagerstyring og omsorgskultur på hospital

Det hollandske hospital, OLVG, havde tidligere et stort lagerspild. Deres lagerstyringssystem var hverken effektivt eller tilstrækkeligt, og der var ingen up-to-date information om lagerbeholdning og behov for genbestilling. Ydermere skulle medarbejderne manuelt tjekke, om udstyret på lageret havde overskredet holdbarhedsdatoen. I tilfælde af tilbagekald af udstyr var processerne langsommelige og ineffektive.

05 11 2018

Satans stregkoder?

Med jævne mellemrum dukker den påstand op, at alle de stregkoder, vi hver dag ser på dagligvarer, indeholder tallet 666. Sekstallerne er ifølge Johannes' åbenbaring i Bibelen dyrets tegn, og repræsenterer ingen ringere end Satan.

29 10 2018

Værdien af troværdige produktdata

Hvordan kan troværdige data om medicinsk udstyr imødekomme sundhedsvæsenets udfordringer om øgede krav fra patienterne, mere lovgivning på sundhedsområdet og større omkostninger for hospitaler?

22 10 2018

Tak for fire udbytterige medlemsdage

Over hele landet tastes hver dag stamdata ind i GS1Trade Sync for de varer, som forbrugere lægger i indkøbskurven, helt uden at kende til det store arbejde, der ligger i at sikre produktinformationer er korrekte. Gennem medlemsdage rundt i landet vil GS1 klæde sine medlemmer bedst muligt på til opgaven.

10 10 2018

Hos os findes der ingen dumme spørgsmål

Telefonerne ringer, men overdøver ikke de samtaler, der er karakteristiske for lydbilledet i GS1-servicecenteret på Vesterbrogade i København. Her modtager erfarne GS1-specialister hver dag telefonopkald og mails med spørgsmål til stregkoder, pallelabels, GLN-numre og servicen GS1Trade Sync.

01 10 2018

Mave & Hjerte er vejen til innovation hos Peter Larsen Kaffe

Alle jagter innovation. Her finder du opskriften, som den har udviklet sig i Viborg siden 1902.

17 09 2018

Bruger du GS1Trade Sync? Kom med til gratis medlemsdag

GS1 Denmark inviterer dig til en ny omgang medlemsdage, hvor du vil høre om bl.a. det nye produktdatablad, nyheder i brugergrænsefladen og produktoprettelses-servicen.

14 09 2018

Hvad er din drøm?

Du drømmer nok ikke om endnu et it-system, men måske drømmer du alligevel om GS1Trade Sync Light

09 09 2018

En bid af fremtiden

Veganske herligheder, sprødstegte kyllinger, søde fristelser og unikke smagsoplevelser stod øverst på menukortet, da den nyligt afviklede b2b-fødevaremesse Bite Copenhagen løb af stablen i Bella Centeret i sidste uge. Og GS1 Denmark var selvfølgelig med.

04 09 2018

Vil du med på fremtidens fødevaremesse?

Vil du med på fremtidens fødevaremesse?

28 08 2018

Stregkoder skal bringe hjælpen sikkert frem

Vidste du, at i lav- og middelindkomstlande er et ud af ti lægemidler af dårlig kvalitet, endda så dårlig kvalitet at de potentielt kan skade patienternes helbred?

27 08 2018

Stregkodescanning er stadig central for tryghed for patienter og plejepersonale

På næsten daglig basis forhindrer simpel stregkodescanning utilsigtede hændelser ifb. med medicinering. Så hvordan kan vi få tænkt scanning ind i flere processer?

20 08 2018

Nogle gange er det helt i orden at springe over, hvor gærdet er lavest

Har du for travlt til at oprette jeres produkter i GS1Trade Sync? Så er vores produktoprettelses-service din lette vej til at kunne sende de stamdata, som dine kunder efterspørger.

13 08 2018

Tid til en pause?

Pyha, det er varmt, men skal du alligevel have en kaffepause, så benyt lejligheden til at se disse fire, korte videoer, som vil gøre dig klogere på bl.a. hvordan standarder hjælper dig i hverdagen, og hvordan RFID giver dig hurtig lagerstyring.

07 08 2018

Er sommertid = læringstid?

Har du en stille stund henover sommeren, så brug den med korte, gratis onlinekurser i bl.a. opbygning af effektiv logistik, sporbarhed og omnichannel handel.

04 07 2018

En vare uden foto er som en vare uden pris: Ret svær at sælge

Er betydningen af produktfotos overvurderet? Bliv klogere her – også på fremtiden for fotos versus Computer Generated Images – og få tips til at opnå flotte fotos.

25 06 2018

Hvad er problemet med interne varenumre?

Uanset hvad du sælger eller hvor, har du brug for at nummerere dine produkter: Både til brug i dine egne systemer – og for dine kunders skyld, så I kan kommunikere uden misforståelser om ordrer og leverancer. Og her kan interne varenumre stikke en kæp i hjulet.

18 06 2018

Ingen knuder på forsyningskæden hos garn-webshoppen, Rito

Stort sortiment. Varen på lager. God kundeservice. Det er opskriften på glade kunder og en succesfuld webshop. Men der ligger mange processer bag, for at det kan lykkes. Og set i Dennis Dreyers optik, er hovedingrediensen digitalisering og automatisering.

08 06 2018

Nye stregkodenumre til vægtvariable produkter

Bruger I stregkoder der indeholder vægten eller prisen på varen? Fra 1. september ændres strukturen for stregkodenumre til vægtvariable produkter, fx ost og kød. Det betyder, at fx vægte og kasseterminaler skal have opdateret software.

28 05 2018

Quickguide: Ved du hvilken slags stregkode, du skal bruge til hvad?

Streger er nemlig ikke bare streger. De skal vælges ud fra den situation, som stregkoden skal bruges i – ellers kan din kunde ikke bruge den.

18 05 2018

Korrekte stamdata på den lette måde

Har du for travlt til at oprette jeres produkter i GS1Trade Sync? Så er vores produktoprettelses-service din lette vej til at kunne sende de stamdata, som dine kunder efterspørger.

14 05 2018

Regionerne løfter logistikken til strategisk niveau

Hvis du har bare lidt erfaring med logistik, vil det være nemt at forestille dig, hvor gigantisk en opgave det er at køre en effektiv logistik i og mellem Danmarks hospitaler. Derfor er der kommet en ny fælles regional strategi for forsyningslogistikken frem mod 2022.

07 05 2018

Din webshop har brug for fælles pakkemærkning – hvorfor?

Hurtig, fleksibel og billig fragt til din kunde. Det er drømmen, og med ny EU-harmonisering kan den gå i opfyldelse. Og løsningen er på bare 18 cifre.

01 05 2018

Stregkodemyter: Findes varens pris i stregkoden?

Det korte svar er ”sjældent” – her er baggrunden:

25 04 2018

Effektiv logistik hos FødevareBanken støtter socialt udsattes behov

FødevareBanken er bindeleddet mellem de leverandører og grossister, der har fødevarer til overs, og de sociale organisationer, der har brug for dem. Men hvordan binder FødevareBanken selv sine logistikprocesser sammen?

20 04 2018

Varsling: Prisstrukturen for vægtvariable præfiks ændres pr. 15. maj 2018

For at optimere tildelingen af numre til vægtvariable produkter, vil de fremover blive tildelt i mindre pakker end nu. Ændringen gør, at vi får øget kapaciteten af GTIN-varenumre. I forbindelse med dette stiger prisen på præfiks til vægtvariable numre. Det er første gang i 19 år, at abonnementet stiger med mere end en almindelig prisindeksregulering.

16 04 2018

Slut med at genbruge stregkoder

Dine pastaskruer gik ud af produktion for 5 år siden. Til gengæld har du opfundet noget nyt: Pasta-møtrikker, og de skal naturligvis have et varenummer og en stregkode. Men må du genbruge pastaskruernes GTIN-varenummer, altså det nummer der findes i stregkoden?

15 04 2018

Dagrofa mærker forskellen: Stregkoder er ikke for sjov

”Det er jo bare en stregkode!”, siger nogle. Men nej, stregkoder er ikke en bagatel for samarbejdet. Her i artiklen gør Dagrofa rede for problemet med stregkoder, der ikke virker.

09 04 2018

Går du glip af gratis service?

Bruger du GS1-stregkoder? Eller udveksler du stamdata via GS1Trade Sync? Så er du medlem af GS1 Denmark, og har derfor mulighed for at få gratis hjælp til mange af de opgaver, der følger med at arbejde med GS1 standarder.

03 04 2018

EU-harmoniseret mærkning af pakker: Hvad betyder det for dig?

Europa Kommissionen vil skabe en bedre samhandel. Nøglen er en standardiseret, unik nummerplade til hver forsendelse, som Postnord er godt i gang med at bruge. Læs her hvorfor.

19 03 2018

RFID i modens verden

RFID kan samle hele forsyningskæden, og GS1 standarder hjælper til i hvert led. Kan det nu være rigtigt?

12 03 2018

Mød os på Nordens største fødevaremesse - og få taget gratis produktfotos

Alle har ret til flotte produktfotos. Derfor kan du få taget gratis marketingbilleder efter alle kunstens og branchestandardens regler. Det sker på vores stand F 5178 på Foodexpo d. 18-20 marts.

07 03 2018

Er EDI død eller har det bare brug for re-branding?

Synes du, at begrebet Electronic Data Interchange lugter lidt af 1990’erne eller i det mindste af nørderi? Få en hurtig intro til hvorfor EDI er mere aktuel for din virksomhed end nogensinde før.

26 02 2018

Er stregkoder nødvendige i onlinehandlen?

Spørgsmålet opstår, fordi stregkoder jo typisk bliver brugt til at scanne i udgangskassen i en butik. Og i en webshop eller på en online markedsplads (som fx eBay), skal man jo ikke scanne noget – bare indtaste betalingsoplysninger.

05 02 2018

Nyt, gratis online lynkursus: Kom med op i GS1-helikopteren

Få det forkromede overblik: Kom med op i helikopteren: Hvad er GS1 egentlig for noget? Og hvad kan vi hjælpe dig med?

29 01 2018

Det er stadig koldt, men Hørkrams Forårsmesse er lige om hjørnet

Kom forbi vores stand 151 og se det nye, efterspurgte PRODUKT-DATABLAD, som præsenterer dine produkter flot, og som du danner i GS1Trade Sync med ét klik.

24 01 2018

Fra turistattraktion til detail- og foodservicevirksomhed

Følg med på Mariager Saltcenters interessante rejse, og de beslutninger der har skullet til undervejs.

15 01 2018

Hvordan kan man regne danskernes kost ud?

Når man skal udtale sig om en hel befolknings ernæring, har man brug for data. Mange data. Men hvordan skaffer man dem på en nem måde? På DTU Fødevareinstitut er det en udfordring, man har taget op.

08 01 2018

Hvad har hindbær og stregkoder til fælles?

De er begge eksempler på, at det kan være ret smart at overføre teknologier, der har skabt værdi på ét område til andre anvendelsesscenarier. Det kræver snedighed og visioner, men den mulige gevinst er markant.

02 01 2018

Donationer forhindrer spild og gør en forskel, der kan mærkes i juletiden

Her op til jul har en del danskere brug for hjælp fra andre til at juletiden kan blive noget særligt, og heldigvis er der mange steder i landet frivillige, virksomheder og organisationer der gør dette muligt. Et eksempel på dette er samarbejdet mellem Højnæskirken i Rødovre ved København og GS1Trade Exact.

11 12 2017

Konkurrence: Stregkoder kan også være sjove!

Nu slutter vores 40 års jubilæumsår - men det gør festen for stregkoder ikke!

04 12 2017

Efter ny høringsperiode om UNSPSC, er den nye danske version 19.0501 publiceret

Perioden for at komme med ændringsforslag til UNSPSC version 19.0501 er nu afsluttet. Vi har fået gode og relevante input. Derfor er der nu uploadet en version med de ændrede oversættelser, som er tilgængelig på unspsc.gs1.dk

29 11 2017

Hvad humanitarian logistics?

Det er simpelthen så irriterende, når dine nye sko købt online ikke kommer frem til tiden, eller det er den forkerte størrelse, der bliver leveret. Men Humanitarian Logistics sætter leveringsstyring og -sikkerhed i et helt andet perspektiv. For tænk hvis den rigtige vaccine ikke når frem til det rette sted på det rette tidspunkt!

27 11 2017

Stil skarpt på morgendagens forretning

Som direktør for den danske forening for brand-owners, DLF, er Niels Jensens overordnede mål at skaffe de bedste vilkår for leverandørerne i samhandlen med retailere og grossister. Hans budskab er: Hvis du ser standarder som en barriere, så snyder du din virksomhed for en unik mulighed.

18 11 2017

Få leveret den forventede vare – hver gang

Er ymer et erstatningsprodukt for ylette? Ikke hvis man arbejder med patienter, for hvem det gør en forskel for deres behandlingsforløb. Med allergener er erstatningsprodukter et endnu mere følsomt emne. Uanset hvad, er det vitalt at have sikkerhed for at få leveret det, du bestilte – især i hospitalskøkkener.

13 11 2017

GS1 Denmarks julekalender 2017

Glæd dig til vores julekalender 2017. Fra den 1. december og helt frem til den 24. december kan du dagligt vinde et lækkert tekstilsæt fra Pillivuyt i GS1 Denmarks julekalender. Og du kan samtidig blive klogere på, hvad GS1 kan gøre for dig.

08 11 2017

Logistik for e-handlere 2017

Kom og mød GS1 på FDIHs Logistikdag for e-handlere d. 9. november!

06 11 2017

Stamdata i sildens fantastiske verden

"Sild er godt”, har fiskekonerne råbt fra salgsboder i århundreder. I dag er denne information ikke helt nok til, at forbrugerne lægger silden i indkøbskurven – eller til at fødevaremyndighederne er tilfredse. Så hos Tenax Sild A/S bruger man GS1Trade Sync til at holde styr på stamdata, fra produktudviklingsfasen til lancering.

30 10 2017

Sådan undgår du at bygge en barriere for din online-handels vækst

Det er sjovere at køre i sin bil, end det var at gå til teoriundervisning – det kan de fleste nok være enige i. Men også enige i, at lige den aften hvor bilen gik i stå, var det alligevel rart at have hørt efter, da kørelæreren fortalte, hvordan man bruger starter-kablet. Giv os 3½ minut af din tid, og så vil vi vise dig, hvorfor det samme gælder, når du vil sælge på nettet – og gerne sælge mere.

23 10 2017

EDI-ansvarlig til nyoprettet stilling med internationalt perspektiv

Har du EDI-erfaringen til at tage vores EDI-service til nye højder? "Det er en meget attraktiv, nyoprettet stilling med frie rammer til at skabe en national og international succes i samarbejde med ambitiøse kolleger. Og så får du en hverdag i et rigtig godt miljø, hvor vi har det godt," fortæller din nye chef og Head of FMCG & Services, Morten Buch. Læs mere og søg stillingen her.

09 10 2017

Ny mulighed for ændring af danske tekster i UNSPSC

Siden den 1. juni 2017 har UNSPSC version 19.0501 på dansk været til rådighed, sammen med en række hjælpeværktøjer på unspsc.gs1.dk.

02 10 2017

RFID for "dummies"

Er du blandt dem, der har hørt om RFID, men ikke er spor sikker på, om det er noget for din virksomhed? For hvor meget handler det om teknik og hvor meget om arbejdsgange og mennesker?

29 09 2017

Det Nye Universitetshospital i Aarhus løser logistiske udfordringer med EPCIS, GS1 og RFID

Når man skal bygge et nyt super-hospital, der skal sætte standarden for moderne behandling i mange år fremover, skal man have tungen lige i munden og fremtidsbrillerne på. På DNU i Aarhus er GS1 Standarder med til at danne overblik over hvor alting er, så der kan handles effektivt. Projektet har vundet HPAC Award d. 19. oktober 2017 ved GS1 Global Healthcare Conference i Chicago. Prisen uddeles for bedste implementering af GS1 Standarder på et hospital, og Henrik Stilling og hans kollegaer har gjort et kæmpe arbejde med et flot resultat.

25 09 2017

Stigende krav til medicoindustrien – anbefalingen er: Gå i gang med det samme

Der er tre år til kravene i EU-forordningen fra maj i år skal overholdes. Tre år kan virke som lang tid, men arten af krav gør, at implementering for mange vil være en tidskrævende og kompleks opgave – så jo før man går i gang jo bedre.

18 09 2017

Mange ukorrekte informationer når ud til den digitale forbruger

Nye tal viser, at den digitale datakvalitet er mangelfuld: Samlet set har 48% af fødevarerne fejl. Det viser, at datakvalitet bestemt ikke er et kedeligt emne.

11 09 2017

Vil du sælge på Google Shopping, eBay, Amazon eller Alibaba? Så har du brug for GS1

Disse globale markedspladser har i nogen tid krævet, at produkter oprettes med GTIN-varenummer, for at de kan blive vist og solgt. Men hvorfor egentlig dette krav til leverandøren?

04 09 2017

Hvor kommer din bøf fra? Sporbarhed er på menuen hos Kødgrossisten, som er del af FoodService Danmark

For at sikre forbrugerne er der gennem de seneste år kommet nye krav fra myndigheder både i Danmark og EU om, at varer kan spores mere nøjagtigt og hurtigere. Men hvordan gøres det nemt og sikkert i praksis i en travl produktion?

28 08 2017

”Standarder er en game changer, når der skal udveksles informationer i forsyningskæden”

Intet mindre, mener Adam Hartmann, administrerende direktør i den danske virksomhed Eupry, som har succes med sin service: At gøre det let at overvåge temperaturen på følsomme produkter. Primært medicinalprodukter og sekundært fødevarer.

21 08 2017

Få en god oplevelse med GS1Trade Sync: Tag et gratis, online-kursus med Nikolaj

Du skal i gang med at oprette produkter i GS1Trade Sync. Men hvordan giver du dig selv den bedste start? Har du alle de oplysninger, du har brug for? Og gælder der noget specielt for netop jeres produkter? Nikolaj har holdt kurser for over 250 brugere af GS1Trade Sync, og han kan helt sikkert også hjælpe dig.

15 08 2017

Standarder: ”What’s in it for me?”

Klik dig gennem et jordbærs sommerrejse: Lige fra marken til det ender som jordbærsyltetøj på en pandekage hjemme hos dig. Så har du svaret.

04 08 2017

Vil du med på sommerskole?

Sommertid = læringstid, så hvis du har en stille stund henover sommeren, kan du bruge den på korte, gratis onlinekurser i bl.a. supply chain management, datakvalitet eller sporbarhed.

12 07 2017

Du har hørt, at korrekte produktdata er vigtige

- men hvorfor egentlig?

03 07 2017

Back-to-basics med RFID: Lagerstyring er fundamentet for alt det sjove

Desværre: Der er ingen genvej til den optimale kundeoplevelse, de lækre apps og den hurtige levering.

28 06 2017

Hos Nestlé er stamdata del af kvalitetsoplevelsen

For Nestlé skal kvaliteten være i top. Både kvaliteten af de mange kendte brands og af produktinformationer til kunder og forbrugere. Derfor er man nu i gang med at blive endnu bedre til stamdata sammen med GS1Trade Exact.

13 06 2017

Husk ægte stregkodenumre til dine produkter

Vidste du, at GS1 er det eneste sted, du kan få autoriserede stregkodenumre til dine produkter, når de skal sælges i detailhandlen?

06 06 2017

Bruger du klassifikation? UNSPSC-version 19.0501 findes nu på dansk

Den danske oversættelse af UNSPSC version 19.0501 er nu offentliggjort.

01 06 2017

Stregkodemyter: Kan du se på stregkoden, hvor et produkt kommer fra?

Under stregkoden på de varer, du køber, står der en række tal - men hvad betyder de?

30 05 2017

GS1 standarder flytter ind på hospitaler i Storbritannien og skaber sikkerhed og effektivitet

Tal fra National Health Service viser, at der hver uge forekommer 2 operationer, hvor patienter opereres på den forkerte side af kroppen, samt 2 operationer, hvor instrumenter glemmes inde i patienten.

15 05 2017

Seimei tog imod tilbuddet om gratis tjek af stamdata og produktfotos - læs hvorfor

Seimei betyder livskraft, og sådan går man også til markedet i den lille lollandske virksomhed, ift. både kunder i detail- og foodservicebranchen og forbrugerne.

08 05 2017

RFID: Den nye ”trendsætter” i tekstil- og modeindustrien?

RFID-teknologiens indmarch i tekstil- og modeindustrien har efterhånden strakt sig over 10-12 år, men udbredelsen har fået fart på. Og tallene er begyndt at tale for sig selv, med forbedringer i alt fra lagerstyring til kundetilfredshed; hvilket alt sammen tydeligt kan ses på bundlinjen.

01 05 2017

Er der virkelig brug for mere stamdatakvalitet?

Har vi ikke snart hørt nok om behovet for at højne kvaliteten af produktstamdata? Der er varer på hylderne, så det kan vel ikke stå helt skidt til? Svaret er, ”Nej, desværre har der været mere snak end handling”.

24 04 2017

Global markedsplads giver vind i sejlene til standarder

Den globale markedsplads, Alibaba, går aktivt ind i arbejdet med at få leverandører til at bruge GS1 standarder til produktidentifikation og produktdata.

19 04 2017

Korrekte stamdata og donationer går hånd i hånd hos Orkla Confectionery & Snacks Danmark

Forkerte informationer spredes desværre ligeså hurtigt som rigtige, så hos Orkla i Søndersø er stamdata en sag, der tages alvorligt. Også selvom Orklas snackprodukter er til, når man er ”sulten for sjov”.

12 04 2017

Dynamiske stregkoder giver bedre salgsdata og forbrugersikkerhed – og mindre madspild

Iper-koncernen manglede et samlet overblik over hvor meget, der blev solgt af vægtvariable produkter i dens 27 butikker, fx kød, grønt og kager. Hver butik havde nemlig udviklet deres eget mærkningssystem med interne varenumre, og det gjorde det tidskrævende og upræcist, når man på hovedkontoret skulle beregne et samlet overblik.

05 04 2017

Administrativ medarbejder til kundeservice-team

GS1 Denmark søger en serviceminded kollega til vores kundeservice-team, der hver dag sikrer, at medlemmer får den bedste hjælp til at arbejde med GS1 standarder.

03 04 2017

I den 7. kartoffelrække handler stamdata om kultur

Flensted Food Group ligger langt ude på landet i Vestjylland – og det er man stolte af. ”Vi arbejder ud fra respekt for naturen, og den er der jo nok af herude. Det er en god reminder i hverdagen”, mener Michael Nielsen, Salgsleder i Flensteds Kundeservice, som har drevet virksomhedens indsats for at indarbejde nye processer for produktdata.

27 03 2017

Hvad har stregkoder til fælles med dine frysetørrede hindbær?

De er begge eksempler på at det kan være ret smart at overføre teknologier, der har skabt værdi på ét område til andre anvendelsesscenarier. Det kræver snedighed og visioner, men den mulige gevinst er markant.

21 03 2017

Nu er det meget nemmere at finde ud af, om I skal skifte GTIN-varenummer

I 2016 simplificerede GS1 reglerne for, hvornår en produktændring skal medføre et nyt GTIN til produktet. Formålet var at gøre det nemmere og hurtigere for vores medlemmer at orientere sig og træffe konsekvente afgørelser.

13 03 2017

Teknisk konsulent til GS1Trade Sync

GS1Trade Sync er en service til udveksling af varestamdata mellem leverandører og handlen. Tilgangen af medlemmer er stærkt stigende og vi har derfor brug for en ny positiv og serviceminded kollega, der har lyst til at hjælpe vores medlemmer med at få mere ud af deres brug af GS1Trade Sync.

27 02 2017

Ny version af UNSPSC på dansk: VERSION 19.0501 – I høring fra 10/2 2017

Det er i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020 vedtaget, at der skal oversættes en ny version af UNSPSC til dansk. GS1 Denmark står for oversættelsen på vegne af de fællesoffentlige parter, som blandt andet er Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner.

10 02 2017

Google Shopping afviser pr. 14. februar produkter, der ikke er oprettet med GTIN-varenummer

Googles krav om GTIN-varenumre er blevet rullet ud over en periode og pr. 14. februar 2017 afvises produkter i Google Shopping, hvis de ikke er oprettet med et GTIN-varenummer.

08 02 2017

"Stop stregkoderne"

Det var faktisk lige ved at gå galt, dengang i 1970’erne da stregkoderne skulle holde deres indtog i den danske dagligvarehandel. En pudsig tanke i dag, hvor stregkoderne har 40 års jubilæum i Danmark - og de færreste vel kan forestille sig en verden uden stregkoder?

06 02 2017

Hvordan skal EU-kravet tolkes?

Især i virksomheder uden en dedikeret juridisk afdeling kan det være en stor udfordring at tolke EU-lovgivning, så man lever op til kravene og giver forbrugerne de oplysninger, de ønsker.

30 01 2017

Mangler I stregkoden til jeres produkt eller palle?

Få hurtigt hjælp med GS1Trade Barcode, en gratis online service hvor du nemt kan danne stregkoder.

24 01 2017

Digital is

Vebbestrup Flødeis er en traditionsrig virksomhed med over 40 års produktion af flødeis til danskerne. Men selvom grundopskriften på en god flødeis ikke har ændret sig dramatisk i løbet af årene, har Vebbestrup Flødeis med tiden ændret den måde, de handler med kunderne.

16 01 2017

Nye valideringsregler i GS1Trade Sync hjælper leverandører med at overholde EU regulativ 1169

Den 13. december 2016 trådte sidste led i EU Regulativ 1169 i kraft. Det betyder, at man for en lang række fødevareprodukter er forpligtet til at deklarere relevante næringsoplysninger. Og derfor bliver GS1Trade Sync nu opdateret, så leverandørerne får mere hjælp til lettere at udveksle de krævede informationer.

11 01 2017

RFID: Mirakelkur eller spild af tid?

Da RFID først kom på banen i detailsammenhæng for ca. 10 år siden, blev teknologien af nogle ført frem som noget lig Lucky Luke-karakteren Doc Doxeys magiske eliksir, der efter sigende kurerer alt. Det viste sig, ligesom Doc Doxeys eliksir, ikke at være tilfældet. Men det betyder ikke, at RFID er uvæsentlig: RFID lønner sig, som casen Moods of Norway viser.

10 01 2017

Stamdataprofil Kristian Andreasen, Adm. direktør i Just Drinks

Gennem de sidste 10 år har stamdata spillet en stor rolle i Kristian Andreasens job, både på leverandør-og handelssiden. Hvilken udvikling har han set i betydningen og håndteringen af stamdata? Og hvad tør han håbe, at fremtiden byder på?

05 01 2017

Bæredygtigt samarbejde med Projekt Hjemløs

Bæredygtighed, mindre madspild, deleøkonomi, Corporate Social Responsibility – det er alle elementer i den øgede opmærksomhed om både virksomheders og privatpersoners mulighed for at påvirke samfund og miljø.

21 12 2016

Ændring i scannings-kultur gør en forskel

I Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet arbejder man løbende med at forbedre patientsikkerhed

12 12 2016

Kom hurtigere på butikkens hylder: Sådan stregkodemærker du

Mød Ben. Han skal i gang med at sætte stregkoder på det syltetøj, han skal sælge til et lokalt supermarked.

29 11 2016

Hvad i alverden er et Virksomhedspræfiks - og hvorfor er det vigtigt for dig?

Et GS1 Virksomhedspræfiks identificerer din virksomhed unikt i hele verden. Ud fra GS1 Virksomhedspræfikset kan du danne de GTIN-varenumre, som bruges i stregkoder på stort set alle produkttyper verden over: Fra kartofler til kodimagnyl.

21 11 2016

Dit produkt er unikt – derfor skal det have et unikt GTIN-varenummer

Det begynder alt sammen med et nummer… et ikke et hvilket som helst nummer, men ét der identificerer dit produkt unikt i hele verden.

08 11 2016

I år blev det lidt lettere at arbejde med stamdata

GS1Trade Sync har fået ny brugergrænseflade, som har simplificeret processen med at oprette produkter. Generelt er det blevet nemmere og mere overskueligt at navigere rundt i systemet.

19 10 2016

3 spørgsmål til Lars Kyed, Adm. Dir. i GS1 Denmark

Ligesom spejderbevægelsen er GS1 en verdensomspændende organisation. At GS1 desuden er brugerdrevet og not-forprofit gør, at organisationen har en unik rolle.

10 10 2016

Disney, Delta og Dimensions

Hvorfor skal man indføre RFID i sin forretning? For eksempel for at forbedre brugeroplevelsen. Det viser mange cases. Især fra USA, som er stedet vi i særlig grad kan hente inspiration og beviser for, at RFID kan tilføre værdi til forretningen.

04 10 2016

Lille, lokal og i gang med stregkoder?

Køb lokalt, køb bæredygtigt, køb økologisk. Det er dét, forbrugerne vil have, og denne trend har åbnet dørene til supermarkedskædernes sortiment for mange mindre dagligvareleverandører. Er det dig, og har du brug for en hjælpende hånd?

03 10 2016

Verdens største online-markedsplads går over til GS1 Standarder

Med 423 millioner aktive købere er Alibaba Group verdens største online markedsplads for bl.a. detail. Køberne skal nu til at nyde godt af bedre produktinformationer baseret på GS1-identifikation og stamdataudveksling. Og der er også fordele for mærkevareejerne.

29 09 2016

Stamdata i sundhedens tjeneste

Som klinisk diætist på Herlev Hospital oplever Katrine Martins dagligt, hvor vigtigt det er, at både hun og patienter har nem adgang til korrekte oplysninger om indholdet af fødevarer.

27 09 2016

Synes du stregkoder skæmmer din flotte emballage?

Nu kan du få usynlige stregkoder på dine produkter. Bliv klogere nedenfor – og prøv selv at scanne en usynlig stregkode.

26 09 2016

Husk autoriserede stregkodenumre til dine produkter

Vidste du, at GS1 er det eneste sted, du kan købe autoriserede stregkodenumre til dine produkter, når de skal sælges i detailhandlen?

20 09 2016

Tidsbesparelse på 75% i ordrebestilling med stregkoder på medicinsk udstyr

I Region Syddanmark foregik håndtering af medicinsk udstyr førhen manuelt med risiko for manglende eller forældede produkter. Nu er regionen overgået til et elektronisk lagerstyringssystem, hvor eksisterende stregkoder på produkterne anvendes. Det har medført en række fordele bl.a. tidsbesparelser og øget patientsikkerhed.

13 09 2016

Ny, lille leverandør til Coop: Hvordan kommer man godt fra start?

Destilleriet Fary Lochan fik muligheden for at blive leverandør til Coop. Men hvordan kommer man i gang med alle de ting, der skal være på plads, når man handler med så stor en kunde. For eksempel med at bruge stregkoder?

06 09 2016

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

Udover at ”bo” i produktstregkoder, bruges jeres GTINs mange steder – sikkert flere end du tror. Det understreger vigtigheden af at give hvert produkt sit unikke GTIN.

29 08 2016

Ikke mere tom luft

Mange lastbiler kører hver dag rundt med en masse tom luft, fordi paller kun står i ét lag. Det er Space Invaders mission at udnytte denne plads, til gavn for både omkostninger og miljø. Og standarder spiller en central rolle.

24 08 2016

Derfor er en global stamdata-service den rigtige løsning for din virksomhed

Det er i stigende grad vigtigt for virksomheder at finde måder, der understøtter global digital handel. Det er i dag snarere reglen end undtagelsen, at man afsætter sine produkter på flere markeder. Hos GS1 Denmark ser vi tre tendenser.

16 08 2016

GS1Trade Barcode

En brugervenlig online service hvor du selv kan danne stregkoder, gratis for medlemmer af GS1 Denmark.

09 08 2016

"Back to basic" med stregkoder

Før jeres varer kan nå butikkernes hylder, skal det basale være i orden: Stregkoder på både produkter og forsendelser skal sidde rigtigt og let kunne scannes.

02 08 2016

Er sommertid = læringstid?

Har du en stille stund henover sommeren, så brug den med korte, gratis onlinekurser i bl.a. supply chain management, datakvalitet eller sporbarhed.

18 07 2016

Hvordan bliver et GS1-varenummer til en stregkode?

De fleste forbinder GS1 med stregkoder, men faktisk starter det hele med et identifikationsnummer. Når man bliver medlem af GS1 Denmark, får man det nummer, man skal identificere sit produkt med. Det er det nummer, som skal indgå i stregkoden. Men hvordan kommer det så ind i en stregkode?

12 07 2016

Det kræver kulturændring at opnå de fordele som stregkoder åbner for

Der er kommet en negativ holdning til begrebet effektivisering. Det er kommet til at betyde ”nedskæringer” og ”at løbe hurtigere”. Og det er en skam. For hvem vil ikke gerne frigøre ressourcer til det væsentlige, dvs. plejen af patienterne?

04 07 2016

Simplere regler for hvornår der skal ændres GTIN-varenummer på produkter

Den 30. juni bliver antallet af regler reduceret fra 46 til 10. Målet er at gøre det lettere for alle brugere af GS1 Standarder.

28 06 2016

Gode ideer er ikke nødvendigvis komplekse

Innovationsvirksomheden Space Invader bygger deres forretning på en ”gammel” standard. De har opfundet et stativ, der kan stable to paller, og stativet mærkes med den globale GS1-standard for genanvendeligt udstyr.

15 06 2016

Du lever i en verden af standarder…

Ofte er det praktisk, at vi gør ting på samme måde - på en standardiseret måde. Det bliver tydeligt, når vi ser på eksempler, hvor man ikke er blevet enige om en standard.

07 06 2016

Google: 5 måder som GTIN-varenumre giver værdi

Googles krav om GTIN-varenumre er nu trådt i kraft (16. maj), men som Google siger, er det ikke bare et krav – det er en mulighed for at forbedre jeres chancer for at få solgt flere produkter.

24 05 2016

Tre gode råd til samarbejdet med stamdata

I sit arbejdsliv har Helle Wiedemann valgt at hjælpe virksomheder med at få styr på deres stamdata. Læs hendes tre gode råd – og om hvorfor hun mener det er vigtigt at virksomheder sætter fokus på stamdata.

18 05 2016

Årets rapport om utilsigtede hændelser understreger relevansen af stregkoder

2015 blev der indberettet i alt ca. 183.000 utilsigtede hændelser fra danske hospitaler og kommuner. Rapporten vedrører mange typer utilsigtede hændelser, og mange af disse kan undgås ved konsekvent brug af stregkodescanning.

12 05 2016

Back to basic med stregkoder: De hyppigste fejl og hvordan de undgås

Lang kø ved kassen, ulvetime og en medarbejder, der forgæves forsøger at scanne en vare igen og igen? Før dine varer kan nå butikkernes hylder, skal det basale være i orden: Stregkoder på både produkter og forsendelser skal sidde rigtigt og let kunne scannes. Her er de tre hyppigste 'stregkodefejl' - læs meget mere her: https://bit.ly/37kkUli

01 01 0001

GS1Trade Sync har fuld fart på

Vores service for deling af stamdata, GS1Trade Sync, har fuld fart på. Og for at sikre at vi får alle vinkler dækket, har vi valgt at trække et stærkt kort ind i vores styregruppe. Mads Illum Hansen fra SMV Fødevare og DSM, har takket ja til at sikre de små og mellemstore fødevarervirksomhedes stærke stemme i forhold til sparring og udviklingen af GS1Trade Sync.

01 01 0001

GS1Trade Exact og GS1Trade Image flytter

Vi har længe set frem til at give GS1Trade Exact og GS1Trade Image nogle bedre rammer for deres arbejde.

01 01 0001