10 år med CEO Lars Kyed: Hvordan ser fremtiden ud for GS1 Denmark?

10 år med CEO Lars Kyed: Hvordan ser fremtiden ud for GS1 Denmark?

Lars Kyed, CEO i GS1 Denmark, har stået i spidsen for organisationen i 10 år i disse dage. Og når man har været i en organisation i så lang tid, løber der selvsagt meget vand under broen. Mange af de produkter og services, GS1 Denmark tilbyder i dag eksisterede ikke dengang Lars første gang trådte ind på kontoret, men er blevet udviklet og har vokset sig store og stærke under tiden med ham ved roret. Eksempelvis har Lars og GS1 Denmark i de seneste 10 år haft stort fokus på udveksling af produktstamdata, hvilket har været en stor succes.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi har fået samlet den danske detailhandel omkring vores produktdata, så vi har en høj kvalitet af produktdata, der bliver udvekslet. Det er helt exceptionelt i Danmark og på den internationale bane, er vi foran. Og det er jeg meget stolt over, at vi er nået så langt med, fortæller Lars Kyed.

Data revolutionerer GS1

Og netop data og udvekslingen af data kommer der fremover også til at være stort fokus på. For Lars Kyed er slet ikke i tvivl om, hvad der kommer til at forandre og revolutionere GS1 Denmark i fremtiden.

- Det gør data. Data, data og data. Vi bliver mere og mere datadrevede i hele vores verden, det gør vores medlemmer, og det skal GS1 Denmark også være. Vi skal være med til at understøtte vores medlemmer omkring data på produkter, men også omkring deres processer, så vi sikrer fødevaresikkerhed, sporbarhed og på Healthcare-delen også patientsikkerhed og kommunikation til patienter, siger Lars Kyed, som samtidig også understreger:

- Vi kommer til fortsat at have meget fokus på detailhandlen og Healthcare. Og det gør vi, fordi lovgivningen udvikler sig meget – også i den kommende tid. Og der er det vigtigt, at vi fortsat understøtter de segmenter med vores standarder.

2D stregkoder vil overtage

Et af GS1’s kerneprodukter - nemlig stregkoden - kommer til at udvikle og ændre sig. I fremtiden vil forbrugerne i hele Danmark nemlig ikke længere kunne finde de lange både tynde og tykke streger på eksempelvis mælkekartonen, men i stedet en datamatrix også kaldet for en 2D-stegkode.

- Der kommer en udvikling omkring vores stregkoder. Den kendte stregkode, vi har i dag, udvikler sig til en 2D-stregkode, hvor vi får endnu mere data, så det bliver nemmere at lave sporbarhed og sikre, at vi ikke har illegale produkter på markedet. Vi får en bedre fødevaresikkerhed. Vi kan håndtere madspild på en meget bedre måde – samt sikre patientsikkerhed, slutter Lars Kyed.

Læs mere om GS1 Denmarks 2D-stregkoder

Se flere nyheder