3 spørgsmål til Lars Kyed, Adm. Dir. i GS1 Denmark

Lars Kyed, Adm. Dir. i GS1 DenmarkLigesom spejderbevægelsen er GS1 en verdensomspændende organisation. At GS1 desuden er brugerdrevet og not-forprofit gør, at organisationen har en unik rolle.

Hvad bruger GS1 medlemsindtægterne til?

”Vi finansieres af medlemsabonnementer og alt overskud kanaliseres ind i aktiviteter, der hjælper medlemmerne og udbreder GS1 Standarder til flere brugere”, fortæller Lars Kyed, administrerende direktør i GS1 Denmark. ”Det giver rigtig god mening, for værdien for den enkelte virksomhed i at bruge standarder øges jo flere andre virksomheder, der også bruger standarder. Derfor er der brug for en neutral organisation, der kan samle alle parterne og nå til enighed om én standard”.

Hvad betyder troværdighed for GS1?

”Den er altafgørende. Når virksomheder vælger at bygge deres forretning på standarder, er det essentielt, at de kan regne med den rådgivning, de får fra os om brugen – og at virksomhederne kan regne med, at standarden er levedygtig. Stabiliteten af GS1 Standarder er bevist gennem over 40 år, og medlemsservice står altid øverst på dagsordenen”.

Hvad er de største udfordringer lige nu?

”Vi er gennem de seneste år gået fra ’kun’ at være en standardiseringsorganisation til også at udvikle it-services, der bygger oven på standarderne (fx GLN og GTIN). De digitaliserer forsyningskæden, og gør vejen mellem vores medlemmer og deres kunder kortere. Det har vi gjort, fordi medlemmerne har efterspurgt det. Vi har flere brugerarbejdsgrupper til at sørge for, at vi vælger de aktiviteter, som medlemmerne ønsker. Desuden repræsenterer GS1s bestyrelse hele forsyningskæden”.

Læs mere om din medlemsorganisation og hvad vi kan hjælpe dig med her.

 

Se flere nyheder