Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdagDen 26. juni 1974, kl. 8:01, blev den første GS1-stregkode scannet i Troy, Ohio, USA. Det var en pakke Wrigleys tyggegummi, og kun de færreste havde på det tidspunkt kunne forestille sig, at vi her 45 år senere, dagligt scanner over 6 milliarder produkter verden over.

Stregkoden står dog for meget mere end at mærke og scanne enheder. Den gjorde faktisk også det globale marked muligt:

 

GS1-stregkoder har spillet en central rolle i at forme det globale marked gennem de sidste 45 år, fordi vores grundlæggere så dét enorme potentiale, der ligger i at samarbejde på grundlag af de standarder, som stregkoden repræsenterer”, udtaler Lars Kyed, adm. direktør i GS1 Denmark, som i dag er kendt af alle fra de dagligvareemballager, som fylder hylderne i supermarkeder verden over. 

Fundamentet for næsten 2 millioner virksomheder 

Gennem de forløbne fire årtier, er GS1-standarder blevet en del af fundamentet for forretningsdrift for næsten 2 millioner virksomheder som et fælles forretningssprog, der forbinder dem på tværs af geografiske og kulturelle grænser – et sprog, der i høj grad også kommer forbrugerne til gode. Eksempelvis har stregkoder reduceret den tid, vi står i kø ved kassen i supermarkeder, og det antal fejl, der kan opstå før, under og efter indkøbet er foretaget. Så for både butikker og kunder er stregkoden garant for bedre kundeservice, bedre sporbarhed af produkter og mere effektiv transport. 

Godt gemte stregkode-facts:

  • GS1-stregkoder indeholder ikke varens pris

  • Statistisk set taster et menneske galt ved 1 ud af 300 anslag. Til sammenligning er risikoen for en fejlscannet stregkode mindre end 1 ud af 1 million

  • Stregkoder fører til årlige besparelser på over 6 % af detailhandlens omsætning i Frankrig.

 

Se flere nyheder