Bruger du klassifikation? UNSPSC-version 19.0501 findes nu på dansk

 

TalDen danske oversættelse af UNSPSC version 19.0501 er nu offentliggjort på http://unspsc.gs1.dk/  Her kan du finde klassifikationskoder til dine varer og tjenesteydelser - og få gode råd, både hvis du er leverandør og kravstiller fx i en kommunes indkøbsafdeling.

GS1 Denmark har håndteret oversættelsen af UNSPSC til dansk på vegne af de fællesoffentlige parter, som bl.a. er

Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner. Projektet er en del af Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020.

Hvad er UNSPSC?

UNSPSC® (United Nations Standard Product and Services Code) er et internationalt klassifikationssystem for varer og tjenesteydelser. Det anses for at være det mest effektive, fleksible og bredest dækkende klassifikationssystem, der findes i dag og er blevet brugt i 20 år.

Det bruges blandt andet til at skabe overblik over virksomheders og offentlige myndigheders forbrug og til at foretage systematiske søgninger i forbindelse med e-handel. Flere offentlige instanser har det som et krav i deres udbud og kontrakter, at leverandørerne skal oplyse UNSPSC-koden på deres vare/tjenesteydelse.

Tjek den nye hjemmeside for dansk UNSPSC, bl.a. med forbedrede søgemuligheder, her 

Høring om overgang til UNSPSC version 19.0501

Digitaliseringsstyrelsen har derfor offentliggjort en høring for en plan for overgangen fra version 7.0401 til version 19.0501. Interessenter har mulighed for at kommenterer tidsplanen inden den 9. juni.

Se mere her 

 

Se flere nyheder