Derfor er en global stamdata-service den rigtige løsning for din virksomhed

Det er i stigende grad vigtigt for virksomheder at finde måder, der understøtter global digital handel. Det er i dag snarere reglen end undtagelsen, at man afsætter sine produkter på flere markeder. Hos GS1 Denmark ser vi tre tendenser.

 

Tendens nr. 1: Centralisering

Vi ser en øget bevidsthed hos virksomheder om værdien af at være med i et globalt stamdata-netværk som GDSN. Førhen var en virksomhed medlem af flere stamdatapools, dvs. i hvert af de lande, hvor virksomheden var repræsenteret, hvilket også vil sige, at virksomheden betalte abonnement i hvert land. Nu ser vi en centralisering, så virksomheden kun er medlem af én stamdatapool, og derfra sender data til sine kunder på diverse markeder via GDSN-netværket.

Tendens nr. 2: Flere sektorer

Vi ser, at flere sektorer kommer med i GDSN-netværket. Det giver rigtig god mening, fx fordi produkter i stigende grad handles i forskellige sektorer. For eksempel sælges de samme produkter i byggemarkeder og i supermarkeder. Især er sundhedssektoren kommet på banen globalt som brugere at stamdatapools, understøttet af lovgivningskrav i flere lande. Det gavner ikke alene effektivitet, men også patientsikkerhed.

Tendens nr. 3: Tag kontrol over jeres stamdata

Data om dine produkter bliver brugt på internettet – uanset om det kommer fra dig eller andre. Derfor giver det god mening selv at tage så meget kontrol som muligt ved at gøre dine produktstamdata tilgængelige. Vi ser, at fx Google stiller krav om, at produkter skal oprettes med GTIN for, at der lettere og sikrere kan linkes til de rigtige produktinformationer og for at give en bedre brugeroplevelse.

Så det er bare om at komme i gang med at udveksle produktstamdata

Med stamdataservicen GS1Trade Sync kan du sende data til USA, Frankrig, Tyskland, England, Portugal, Finland, Sverige, Spanien, Holland og Belgien. Det er bl.a. kæderne Walmart, Rewe, Carrefour, Amazon, El Corte Inglés, ICA og Albert Heijn, der ønsker at modtage produktstamdata gennem det globale netværk (GDSN), som GS1Trade Sync er del af. Find ud af mere her: www.gs1.dk/gs1tradesync

 

Se flere nyheder