Digital is

Vebbestrup Flødeis er en traditionsrig virksomhed med over 40 års produktion af flødeis til danskerne. Men selvom grundopskriften på en god flødeis ikke har ændret sig dramatisk i løbet af årene, har Vebbestrup Flødeis med tiden ændret den måde, de handler med kunderne.

Tilfredse kunder i handlen – uden besvær

Digital isVebbestrup Flødeis’ kunder tæller bl.a. Coop, Dansk Supermarked og Reitan, og med dem handler Vebbestrup Flødeis digitalt. Det vil sige, at al håndtering af ordrer og fakturaer sker digitalt.

”For en del år siden ønskede fx Coop at gå over til digitale ordrer og fakturaer. De bruger jo EDI, og det var en kompliceret og stor ting for os. Men GS1 Denmark havde en service, som kunne hjælpe os – det der nu hedder GS1Trade Transact. Så får fx Coop informationerne på den måde, de ønsker det, uden at det er besværligt for os”, fortæller Mona Christensen, bogholder i Vebbestrup Flødeis.

”Når fx Dansk Supermarked har sendt en ordre til os i GS1Trade Transact, får jeg en e-mail om det. Så skal jeg bare logge ind, og der er ordren. Når det er tid til at fakturere, kan jeg bare ”vende” ordren i GS1Trade Transact, og så ryger den afsted. Det er også en hjælp, at jeg kan se gamle fakturaer i systemet, og at jeg kan sende en kreditnota.”

”Vi har stadig nogle kunder, der ikke bruger GS1Trade Transact. Dem fakturerer vi på gammel vis fra vores bogholderisystem. Sådan må det jo være, men det ville da være nemmere, hvis det hele kunne foregå fra GS1Trade Transact, både for os og for dem."

Ville ikke undvære GS1Trade Transact

”Vi er rigtig glade for at bruge GS1Trade Transact, og har også anbefalet systemet til andre. Det er sådan set nemt at bruge, men der er også altid hurtig hjælp at hente hos GS1 Denmark, når noget driller. De funktioner, man ikke bruger så tit, kan det jo godt knibe med at huske”, fortæller Mona.

Også digitale stamdata

Også informationer om isens indhold håndteres primært digitalt hos Vebbestrup Flødeis. ”Vi har oprettet alle vores produkter i GS1Trade Sync med alle de informationer, kunderne skal bruge, fx næringsoplysninger, allergener og billeder”, fortæller Kristine Pedersen, der har ansvaret for Vebbestrup Flødeis’ stamdata. ”For tiden er det vores kunder i foodservice, der henter stamdata fra GS1Trade Sync, men vi er klar til at åbne for andre datamodtagere, når de er klar.”

”Vi begyndte at bruge GS1Trade Sync for ca. 2 år siden. Dengang lagde vi hele sortimentet ind. Det tog sin tid, ikke så meget pga. systemet, men fordi vi skulle skaffe alle data internt. For eksempel tog det lang tid at få målt og vejet alle produkter”.

”Vores produkter forandrer sig sjældent, og derfor har vi ikke behov for at ændre noget i GS1Trade Sync særlig tit. Jeg har dog bemærket, at man efter ændringerne i systemet i år, nu kan skære oprettelsesprocessen op i bidder, og det er en rigtig god funktion”, mener Kristine.

Danskernes isvaner

Vebbestrup Flødeis har for tiden ca. 10 ansatte, lidt flere i sommerperioden, hvor der også sælges softice fra butikken i Vebbestrup.

”Danskerne er glade for is, det kan vi mærke: Vi har travlt med at producere nok, både af de økologiske varianter og de konventionelle. Vanilje og jordbærsmag er altid et hit, men også vores lakridsis er populær og har vundet en smagstest i Politiken. Vi introducerer ikke så tit nye produkter, simpelthen fordi vi har travlt nok med at producere nok af de varianter, vi har nu. Og det vigtigste er naturligvis, at vi kan levere kvalitet fra vores eksisterende produktsortiment”, slutter Mona.

Læs mere om hvad GS1trade Transact kan gøre for dig

Dette hjælper GS1Trade Sync dig med

 

Se flere nyheder