Donationer forhindrer spild og gør en forskel, der kan mærkes i juletiden

Donation julehjælp

Her op til jul har en del danskere brug for hjælp fra andre til at juletiden kan blive noget særligt, og heldigvis er der mange steder i landet frivillige, virksomheder og organisationer der gør dette muligt. Et eksempel på dette er samarbejdet mellem Højnæskirken i Rødovre ved København og GS1Trade Exact.

 

Selv en julekurv kan gøre en forskel

I Højnæskirken i Rødovre ved København arbejder man lige nu på højtryk for at sørge for, at 250 husstande i Rødovre kan få en lidt festligere jul:

”Det er nu 9. år, at vi samler ind til julekurve, og der er bestemt ikke kommet mindre efterspørgsel. Vi oplever, at både familier og enlige af forskellige årsager ikke kan få støtte andre steder fra. Ansøgningen hos os er ret simpel: Man skal bo i Rødovre og have brug for hjælp her op til jul – så kan man få en julekurv, hvis man søger om det”, fortæller Kristian Knudsen, præst i Højnæskirken:

”Vi ved godt, at en julekurv ikke løser alle problemer, men er en lille forskel ikke værd at tage med – især her op til jul? Julen skulle jo gerne opleves anderledes end hverdagen”.

100% donationer

Julekurvene består af ting til den daglige husholdning og bliver til 100% på basis af donationer:

”Vi får bidrag fra bl.a. lokale virksomheder. Nogle giver kontante bidrag til vores indkøb, fx håndværksvirksomheder som i sagens natur ikke rigtig har varer at donere. Andre – fx Føtex og REMA 100 – hjælper med varer fra deres butikker”, forklarer Kristian.

Det var egentlig et tilfælde, at Kristian kom i kontakt med GS1Trade Exact i Rødovre:

”Jeg var på besøg hos fotografvirksomheden, SignF, som har til huse sammen med GS1Trade Exact, og så så jeg alle de produkter, der stod på hylderne”.

Donation i stedet for madspild

GS1Trade Exact er en service, hvor virksomheder kan få tjekket de informationer, der står på etiketten på deres produkter og få målt og vejet produkterne. Det er nemlig informationer, som er helt essentielle for, at samhandlen mellem leverandørvirksomheder og handlen kan fungere gnidningsløst.

”Helt praktisk foregår det ved, at leverandører sender deres produkter til os i Rødovre. Når vi så er færdige med at måle, vej osv., så bestemmer leverandøren selv, hvad der skal ske med produktet: Om det skal sendes retur, destrueres eller doneres til en af de organisationer, vi har et samarbejde med, eksempelvis Projekt Hjemløs og Mødrehjælpen. Vi er med andre ord facilitator for, at vores medlemmer – leverandørerne – på en nem måde kan donere varer til nogen der virkelig har brug for dem”, forklarer Johan Glyngbo, Data Quality Manager i GS1Trade Exact:

”Her op til jul har vi en masse varer i gennem servicen, og da vi stod og manglede aftagere, var det et heldigt sammentræf at møde Kristian, som kan gøre god brug af dem. Det er jo for surt, hvis man må smide helt brugbare produkter ud”.

Flere donationer, bedre hjælp

Resultatet er, at Højnæskirkens julekurve i år har fået flere varer og er blevet ekstra gode:

”Jo flere donationer vi får, jo bedre kan vi hjælpe – så simpelt hænger det sammen”, pointerer Kristian. ”Der er nogle rigtig lækre varer imellem donationerne fra GS1Trade Exact, som vi ikke ville have kunnet købe til julekurvene, fx chokolader. Så vi sender en stor tak til de producenter, der har valgt at give deres varer videre”, slutter Kristian. 

Vil du vide mere?

Når dine produkter er sendt til GS1Trade Exact, kan du samtidig få taget professionelle marketing og planogramfotos. Den service hedder GS1Trade Image: Læs mere om den her.

Se en kort film om, hvad vi i GS1Trade Exact og Image kan gøre for dig.

 

Se flere nyheder