Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Det vigtigste redskab til at styre lager og vareflow. Sådan betegner Stefan Maagaard, Udviklingschef hos Frode Laursen, det nummer, som identificerer hver af de paller, der hver dag bliver håndteret i Frode Laursens distributionscentre i Danmark, Sverige og Finland.Og det er ikke småting, der skal styres: Et uendeligt antal paller og pakning af tusindvis af displays om dagen – og tilsvarende mange lastbiler til at transportere dem ud til kunderne.

Vi gør meget ud af at støtte vores egne og vores kunders mål om at bidrage til en mindre miljøpåvirkning i distributionsleddet. Her er optimal pakning af den enkelte lastbil og ruteplanlægning central. Og det kan kun lykkes, når vi i vores varemodtagelse får korrekt og præcis information ind om de forsendelser, vi modtager”, forklarer Stefan.

Hver palle har sin helt egen ”nummerplade”: SSCC

Det magiske nummer kommer fra GS1 og er et Serial Shipping Container Code – eller ”SSCC” i daglig tale. Nummeret fremgår af den label, som skal findes på pallen, når den ankommer til Frode Laursen.

”Leverandøren skal tildele unikke SSCC’er til hver enkelt palle, også selvom der er nøjagtigt de samme varer på den. Det skyldes bl.a., at så snart vi begynder at plukke fra en given palle – enten til displays eller til videreforsendelse – så skal vi kunne registrere, hvad der er tilbage på den”, forklarer Stefan

Når paller forlader Frode Laursens lagre, er det også med et SSCC:

”Vi påsætter også selv labels, så det er 100% entydigt, hvad vi sender videre til kunderne. Det er en måde at sikre komplet sporbarhed og at gøre eventuelle tilbagetrækninger af produkter så præcise som muligt. Med det unikke id kan vi mere målrettet fjerne varer fra lageret, så det kun er det absolut mest nødvendige, der går til spilde.”

Se flere nyheder