GS1 Denmark afprøver Virtual Reality

'Det var imponerende realistisk. Helt som at stå på en hospitalsstue og dosere medicin til en patient,’ siger Jesper Kervin Franke (bill.), Head of Healthcare i GS1 Denmark. På GS1 Global Forum i Bruxelles i februar prøvende han på egen krop og med egne øjne, hvordan VR teknologi kan bruges til at oplære sundhedspersonale i for eksempel medicinhåndtering.

I brillerne oplever man hospitalsstuen, i den ene hånd holder man tabletglas og i den anden en scanner. I brillerne vises GTIN og batch nr., mens en stemme forklarer, hvad man ser.

På GS1 Global Forum mødes flere end 900 deltagere fra mere end 90 lande hver år for at netværke, erfaringsudveksle og altså vise de sidste nye ideer.

’Det er oplagt at bruge VR teknologi på for eksempel sygeplejestudiet, det kan tydeliggøre vigtigheden af scanning - og dermed patientsikkerheden. Men VR teknologien kan også bruges bredere, eksempelvis og ordremodtagelse og butik,’ siger Jesper Kervin Franke, GS1 Denmark, og fortæller, at han nu har anskaffet et par briller til brug på fremtidige messer, som for eksempel den kommende IHI-messe, der løber af stablen den 28-30 april 2020.

 

 

 

 

Se flere nyheder