GS1-standarder forener i en krisetid


Af Lars Kyed - CEO, GS1 Denmark

Både globalt og i Danmark blev starten af 2020 præget af corona- virus/COVID-19. Og gennem de seneste mange uger har stort set alle aktører i forsyningskæden måtte se en anderledes hverdag i øjnene. En anderledes hverdag lige nu, som bringer konsekvenser med sig på sigt.

Samfundet bliver ikke det samme igen, som før coronakrisen ramte os. Og selvom vores over 11.000 medlemmer i GS1 Denmark lige nu oplever en kompleks og anderledes hverdag, så er vores prioriteter i GS1 de samme som altid: Gennem standarder at sikre en stærk og gennemsigtig forsyningskæde, hvad end det drejer sig om katastrofeberedskab, fyldte hylder i butikkerne, online-shopping eller mærkning af medicin og medicinsk udstyr.  

GS1 er en neutral, not-for-profit organisation med 45 års erfaring i at forene industrien og implementere globale standarder. Og lige nu ser vi hvordan industrien, regeringer og organisationer arbejder sammen for det fælles bedste. Produkterne skal identificeres unikt for at nå deres destinationer, og de nøjagtige data om produkterne skal deles åbent og effektivt. Det hjælper GS1-standarderne med.

Corona-pandemien har resulteret i en stor stigning i den digitale kommunikation. Når vi står på den anden side af krisen, vil mange af de nye digitale vaner hænge ved. Den øgede digitalisering har et stort potentiale, men kun hvis vi kan stole på, at den data, der ligger til grund er nøjagtig og opdateret.

I GS1 har vi solid erfaring i og ekspertise til at hjælpe med at brygge bro over den fysiske og den digitale handel. På tværs af sundheds-, detail-, transport- og logistiksektoren vil vi som medlemsorganisation gøre alt hvad vi kan for at hjælpe vores medlemsvirksomheder med at komme godt gennem en udfordrende tid.

 

 

 

Se flere nyheder