GS1Trade Activate: Gratis 'nøgleskab' til alle medlemmer

Den 20. november 2020

Blue Mountain er et lille sæbeværksted, som laver økologiske og naturlige hudplejeprodukter i små unikke batches på den jyske vestkyst. Rikke Rietveld er sæbemester hos Blue Mountain og initiativtager til, at virksomheden blev en af de første, der benyttede sig af vores gratis service: GS1Trade Activate.

GS1Trade Activate er et værktøj for alle GS1 Denmarks medlemmer, der er i besiddelse af en GS1 nøgle, som fx en stregkode (GTIN). Så hvor virksomhederne før har brugt individuelle Excel-ark til at holde styr på stregkoderne, vil stregkodenummerserien med Trade Activate nu ligge i en sky hos GS1 Denmark, så du altid kan finde ud af, hvor du er kommet til. Smart for dig, din virksomhed og forsyningskæden

Og Rikke Rietveld har da også svært ved at skjule sin begejstring for servicen: "Da jeg skulle lancere mine produkter i en venindes webshop, var et kriterie, at jeg havde stregkoder på mine produkter, når jeg oprettede dem i webshoppen. Og jeg var så heldig at være en af de første der fik mulighed for at bruge værktøjet GS1Trade Activate, da jeg skulle oprette stregkoder - og det var nemt og funktionelt".

 Undgå koks i logistikken

"Jeg troede faktisk, at det måske ville være en besværlig proces, men det var nemt at oprette mine produkter med GS1Trade Activate. Lige nu er jeg en virksomhed med en mindre produktportefølje, men jeg er ved at udvide sortimentet, og GS1Trade Activate gør det nemt at holde styr på stregkoderne. Jeg kan logge på GS1 hvor som helst, hvis jeg skal finde ud af, hvor jeg er kommet til, eller hvis jeg skal oprette nye numre", fortsætter Rikke.

Og det kan være nemt at miste overblikket over, hvor langt man er kommet i de lange lister over stregkoder og skabe store problemer for virksomheden, hvis produkterne ikke er udstyret med unikke stregkoder. Kommer den samme stregkode på to forskellige produkter, så går det galt, når stamdata skal registreres og også, når produktet skal sælges i butikken. Kort sagt, der går koks i logistikken. Rikke Rietveld: "Det er et meget brugervenligt og simpelt system at anvende. Man kan både oprette sine GS1-nøgler manuelt eller vælge fra et præfiks – altså næste ledige nummer i rækken – dejligt nemt og så undgår man at lave fejl. Herefter indtaster man data om produktet. For mig er det et værdifuldt værktøj, da jeg har alle mine produkter samlet i én database med unikke GTIN-numre, produktbeskrivelser og billeder. Det giver et godt overblik og det er nemt at bruge".

Rige udviklingsmuligheder

Muligheden for at vedligeholde stregkoder er første skridt med GS1Trade Activate. GS1 Denmark arbejder løbende på at øge mulighederne og funktionaliteten, så vi hele tiden kan tilbyde mere og mere med servicen. Og på spørgsmålet om hvilke udviklingsmuligheder Rikke Rietveld ser for GS1Trade Activate, er svaret: "Jeg ved faktisk ikke om det allerede er muligt – men hvis man via GS1Trade Activate kunne downloade et ”katalog” til sine kunder ville det være fantastisk – altså en liste over produkterne, med GTIN-numre, beskrivelser og billeder (evt. også kost og udsalgspris), så ville det jo være et fantastisk nemt værktøj, når ens kunder skal oprette produkterne i deres egne systemer, eller man gerne vil sende en produktliste til kunder, som kunne være interesserede i at købe produkter.

Rikke fortsætter: "Det kunne også være interessant, hvis man kunne eksportere data fra GS1Trade Activate til sin webshop. Hvis man kun behøvede at oprette alle data, beskrivelser, produktbilleder osv. et sted - nemlig i Activate og man så kunne importere alle data til sin webshop. Det ville spare mig for en masse ekstra arbejde. Det kunne også være interessant, hvis man havde et analyseværktøj, der kunne vise statistik/trend på Google Shopping og Amazon", afslutter Rikke. Blue Mountains produkter sælges hovedsageligt via webshoppen www.bluemountain.dk og via special- og helsekostforretninger rundt om i landet.

Læs mere om GS1Trade Activate her

Se flere nyheder