Matcher de digitale produktdata dem, der er angivet på emballagen?

Se Top 3 fejl: Konsekvenser og hvordan du undgår dem

Alle har interesse i at have adgang til korrekt information om de varer, vi køber i dagligvarehandlen. Derfor er GS1 Denmark involveret i at tjekke, om de informationer, der findes på emballagen, er de samme som videregives digitalt

I Rødovre, hvor datakvalitetsservicen, GS1Trade Exact, befinder sig, har man gennemgået resultatet af tjek af 4.650 produkter. Undersøgelsen viser, at der i gennemsnit er 5 fejl pr. basisenhed, dvs. den enhed som man kan købe i handlen. Ofte går de samme fejl igen, og heldigvis kan de undgås. Se dem her – og de konsekvenser fejlene kan have.

Fejl nr. 1: Den uventede

Overraskende nok er topscoreren fejl i varens navn. Den fejl findes på 43% af varerne. Man skulle måske tro, at dette var nemt, men typisk angives både varemærke, varens navn og nettoindhold i samme felt – og det må man ikke.

Varens navn skal nemlig kunne trækkes ud på hyldeforkanter, og derfor skal disse 3 informationer angives i hvert deres felt. Ellers vil produktet blive præsenteret uhensigtsmæssigt på hyldeforkanten, da informationerne vil fremgå flere gange.

Sådan ser det ud, når data er angivet i de rigtige felter.

Top 3 fejl

 

 
Fejl nr. 2: Den ærgerlige

Højde, bredde og vægt er også tit angivet forkert: 42% fejler ved inspektion. Det er en lidt ærgerlig fejl, da løsningen er at måle dimensionerne efter GDSN-standarden, som definerer, hvordan et produkt skal vende, når man måler det – så bredden ikke bliver angivet som højden e.l.

Fejl i dimensioner besværliggør space-opbygning i butikkerne, og vil kræve manuel tilretning for at præsentere produktet hensigtsmæssigt på hylderne.

Der skal korrekte data til, for at hylderne fremstår snor-lige.

Den snor-lige hyldeforkant

 

Fejl nr. 3: Den farlige

På 3. pladsen over hyppigste fejl er ingredienslister, inkl. oplysninger om allergener. 40% af de ingredienslister, der er angivet i GS1Trade Sync, svarer ikke til det, som er påtrykt produktemballagen. Ofte har leverandøren forskellige, uafhængige processer for opdatering af fysiske labelinformationer versus angivelse af digitale data, og det er en hyppig årsag til disse fejl.

Her kommer vi faretruende tæt på forbrugernes tillid til de informationer, der findes digitalt. Læs mere om dit produkts Digitale Tvilling her.

Har dit produkt en Digital Tvilling?

Scanning

 

Har du brug for hjælp til dine produktdata?

Vi står klar til at rådgive om, hvordan du får korrekte informationer ud til dine kunder i detailhandel/foodservice og i sidste ende til forbrugerne.

Kontakt GS1Trade Exact, hvis du vil have kvalitetssikret dine produktdata på gs1tradeexact@gs1.dk

Husk, at hvis du retter i de data, der fremgår af kvalitetsrapporten fra GS1Trade Exact, så mister varen sit kvalitetsstempel.

 

Se flere nyheder