Dansk Madspildsdag 2020

Tirsdag den 29. september 2020 blev den første danske, 'nationale madspildsdag' afholdt. Og i dén forbindelse havde Standard & Relations Manager hos GS1 Denmark, Mads Kibsgaard en lidt anden gerning end sin sædvanlige; nemlig som dommer i 'Løvens hule' på skolen 'Læringshuset' i Hedehusene. 

 

Her pitchede en række skønne 6-klassers elever  deres forslag til reducering af madspild, blandt andet ved hjælp af GS1-stregkoderGode ideér var der rigeligt af - lige fra intelligente køleskabe til højteknologiske blendere med sensorer, og vinderholdet fik, udover æren, mulighed for at pitche deres idéer til selveste Fødevareminister Mogens Jensen på Madspildsdagen.

Og det blev blandt andre Liv, Michala og Noah der løb med en af de bedste idéer - og dermed præsenterede '2D-stregkoder på mad, så man kan scanne dem, og vi dermed alle kan holde bedre styr på vores indkøb' til en meget interesseret fødevareminister, som kvitterede med mange spørgsmål.

Madspild, og 'spild' generelt, er i øvrigt et overordnet tema i november-udgivelsen af dit medlemsblad 'På Stregen', hvor du blandt andet kan læse meget mere om GS1-standardernes rolle i blandt andet mad - og medicinspild.

 

 

 

Se flere nyheder