Ny, lille leverandør til Coop: Hvordan kommer man godt fra start?

Ny, lille leverandør til Coop: Hvordan kommer man godt fra start?

Destilleriet Fary Lochan fik muligheden for at blive leverandør til Coop. Men hvordan kommer man i gang med alle de ting, der skal være på plads, når man handler med så stor en kunde. For eksempel med at bruge stregkoder?

Lokalt er godt

Trenden går mod flere og flere lokale varer på hylderne i landets dagligvarebutikker. Et initiativ der sætter fokus på det lokale er Madkulturen og Coops konkurrence om Årets Lokale Vare, og her blev Fary Lochans jordbærlikør i juni kåret som årets vinder.

Destilleriet er bygget på Jens-Erik Jørgensens drøm om at producere dansk single malt whisky. Det blev til virkelighed i 2009, og siden da er der kommet andre produkter i produktion, bl.a. gin og den jordbærlikør, som blev vinderen i år. Der er tale om en ægte familiedrevet virksomhed i Farre ved Give: ”Min mor, storebror, lillebror og jeg selv driver nu virksomheden, efter at vores far desværre gik bort”, fortæller Tine Toft-Laursen.

En stor mundfuld

Coop tilbyder vinderen af Årets Lokale Vare at komme i sortiment i Coops butikker. ”Selvom vi var glade for at have vundet og fået denne mulighed, var det faktisk ikke nogen helt let beslutning at takke ja til”, konstaterer Tine. ”Hidtil har vi solgt direkte til specialbutikker og vinhandlere, og det var vigtigt for os at finde en måde at gå ind i samarbejdet med Coop, som ville være spiselig for vores gode, nuværende kunder.”

Løsningen er blevet, at jordbærlikøren bliver solgt i Coop med en ny etiket. Og det var i forbindelse med denne etiket, at Tine kom i kontakt med GS1 Denmark:

”Der skulle jo pludselig en stregkode på flaskerne, og det har vi ikke brugt før. Samtidig skulle der også stregkoder på kolli og på paller. Coop henviste os til GS1 Denmark, og her har vi fået glimrende hjælp. Vi fik for det første en forklaring på, hvorfor det er så vigtigt med de stregkoder, dvs. hvad de bliver brugt til hos Coop. Den forståelse for Coops processer og de problemer det giver, hvis stregkoderne ikke kan scannes, har gjort at det giver mening for os at skulle bruge krudt på at få det op at køre.”

Begyndende irritation blev til lettelse

”For det andet guidede vores GS1-kontakt os igennem processen med at danne vores første stregkoder i GS1Trade Barcode – værktøjet hvor man kan lave stregkoder til både produkter, kolli og paller. Det var super at have denne støtte første gang, men næste gang regner jeg med, at vi klarer det selv”, forudser Tine.

”Alt i alt har det krævet meget tid af os at blive leverandør til Coop – mere end vi havde regnet med. Der er meget at sætte sig ind i, og det hele er nyt. Det med stregkoder var vi ærligt talt lidt irriterede over, men det gik hurtigt over, da vi fik kontakt med GS1 Denmark. Vi var ikke klar over, at GS1 er en medlemsorganisation, men nu har vi erfaret at det er en rigtig god idé, at der er nogen, der kan hjælpe sådan nogle som os.”

De første paller med jordbærlikør blev hentet hos Fary Lochan i juli – find den i Coop. 

Sådan kommer du godt fra start som leverandør til detail og foodservice

Vi hjælper dig igennem processen, så du får de rigtige stregkoder på produkter, kartoner og paller. Ring til os på 39 27 85 27 eller kom hurtigt i gang på gs1.dk.

 

Se flere nyheder