Satans stregkoder?

Satans stregkoder?Med jævne mellemrum dukker den påstand op, at alle de stregkoder, vi hver dag ser på dagligvarer, indeholder tallet 666. Sekstallerne er ifølge Johannes' åbenbaring i Bibelen dyrets tegn, og repræsenterer ingen ringere end Satan. Men kan det nu passe, at Satan er repræsenteret på pakker med havregryn, på dunke med saftevand og flasker med opvaskemiddel?

Teorien bygger konkret på, at de to sorte streger med en tynd hvid streg imellem, som man ser forrest, i midten og bagerst i stregkoder betyder 666 og dermed findes i alle stregkoder, som en slags pagt med Anti-Krist. Også Hitler og Napoleon har været sat i konspirationsforbindelse med stregkoder, som dermed hos nogle har skabt sig et noget blakket og mystisk ry. Virkeligheden er dog en helt anden – omend en smule kompleks:

’Det ville jo være spændende, hvis det var sandt, men det passer simpelthen ikke. Idéen bygger på en mangelfuld forståelse af teknikken bag stregkoder’, udtaler Jane Wulff, Head of Standards i GS1 Denmark:

’Stregerne i en stregkode udtrykker de tal, som står nedenunder. Fx er et 6 tal udtrykt forskelligt afhængigt af, hvilket tal som stregkoden starter med. Så hvis man i en stregkode ser kombinationen af to tynde, sorte streger med en tynd hvid streg imellem, så betyder det altså ikke nødvendigvis, at man har fundet et 6-tal.

I virkeligheden bruges de 3 blokke af forlængede streger til at fortælle stregkodescanneren hvor tal-elementerne i stregkoden begynder og slutter. Mere dramatisk er det ikke’, slutter Jane.

 

Se flere nyheder