Verdens største online-markedsplads går over til GS1 Standarder

Med 423 millioner aktive købere er Alibaba Group verdens største online markedsplads for bl.a. detail. Køberne skal nu til at nyde godt af bedre produktinformationer baseret på GS1-identifikation og stamdata-udveksling. Og der er også fordele for mærkevareejerne.

Unik identifikation som basis

Alibaba opererer et antal platforme, som alle vil indføre GS1 Standarder. GTIN-varenumre skal identificere produkterne og forbedre forbrugernes købsoplevelse. Samtidig kan Alibaba bruge den unikke identifikation til at levere fx: 

  • bedre statistikker til mærkevareejerne
  • bedre logistikprocesser
  • ensartet produktvisning på tværs af Alibabas platforme.

Også bedre vilkår for stamdata

Til GTIN-varenumre skal desuden knyttes produktinformationer efter GS1’s GDSN-standard for udveksling af produktstamdata. Alibaba udruller dette i etaper, hvor den første vedrører mærkevareejere inden for bl.a. personlig pleje og Health Food. 

”De sidste par år har vi set Amazon, ebay og Google indføre globale GS1 Standarder som fundament for den måde, de holder styr på de millionvis af produkter, der forhandles på deres markedspladser. At Alibaba Group nu går samme vej er glædeligt, både for forbrugere og mærkevareejere, for det bliver nemmere for alle, når den samme standard bruges. Især glæder det os at se at en så stor aktør som Alibaba Group anerkender værdien af GS1 Standarder for udveksling af stamdata gennem GDSN – og ikke kun standarder for identifikation og stregkoder, som vi jo ellers er mest kendt for. I Danmark bruger de store kæder, bl.a. Dansk Supermarked og Coop, også GDSN via den danske service GS1Trade Sync”, fortæller Morten Buch, Head of FMCG and Services i GS1 Denmark .

Vil du vide mere om Alibaba Groups GS1-project?

 

Se flere nyheder