Vi glæder os til 2021

Af Lars Kyed, CEO GS1 Denmark

Både globalt og i Danmark blev 2020 præget af COVID-19. Og gennem de seneste mange måneder har stort set alle aktører i forsyningskæden måtte se en anderledes hverdag i øjnene. En hverdag, som bringer konsekvenser med sig på sigt, for samfundet bliver ikke det samme, som før coronakrisen ramte os.

Og selvom vores over 11.000 medlemmer lige nu oplever en kompleks og anderledes hverdag, så er vores prioriteter i GS1 Denmark de samme som altid: Gennem standarder at sikre en stærk og gennemsigtig forsyningskæde, hvad end det drejer sig om fyldte hylder i butikkerne, online-shopping, værnemiddelfordeling eller mærkning af medicinsk udstyr og medicin, herunder de vacciner, som forhåbentlig snart vil give 2021 en smag af håb.

Øget digitalisering efterspørger korrekt data
Corona-pandemien har også resulteret i en stor stigning i den digitale kommunikation. Når vi engang står på den anden side af krisen, vil mange af de nye digitale vaner hænge ved. Den øgede digitalisering har et stort potentiale, men kun hvis vi kan stole på, at data er nøjagtig og opdateret. I GS1 har vi solid erfaring i at bygge bro mellem den fysiske og den digitale handel. På tværs af sundheds-, detail-, transport- og logistiksektoren gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe vores medlemsvirksomheder med at tale samme digitale, globale sprog.


GS1 spiller rolle for COVID-19 vaccinerne
Her på falderebet af 2020 er der ingen tvivl om, at pandemien har sat en ny dagsorden for, hvordan vi ser på hinanden og verden omkring os. Og jeg fornemmer heldigvis både en optimisme hos vores medlemmer – og i GS1 Denmark. For der har været lyspunkter i 2020. I foråret så vores nye webshop dagens lys samtidig med at vores nye, gratis service, GS1Trade Activate, hvor stregkode-nummerserier nu kan ligge i skyen hos GS1 Denmark, blev sat i søen. Og jeg glæder mig meget over, hvordan vores standarder i efteråret spillede en hovedrolle i et omfattende folkeskoleprojekt mod madspild.

Senest er GS1-standarderne aktuelle i forhold til, hvordan COVID-19-vaccinerne skal fordeles, og 2021 bliver også året, hvor alle producenter af vacciner til tredjeverdenslande skal leve op til WHO’s og UNICEF’s forventninger om GS1-stregkoder påført pakningen. Hos GS1 Denmark venter vi os derfor meget af året som kommer. Vi er stolte af, at vores standarder understøtter så centrale områder på såvel nationalt som internationalt plan. Og jeg håber, at 2021 også har et positivt perspektiv hos jer derude.

 

Med ønsket om et fortsat godt samarbejde: Glædelig jul og godt nytår.

 

 

Se flere nyheder