Det skal I huske, når I fusionerer, opkøber brands eller sælger virksomheder fra

For at undgå at I kommer til at bruge stregkoder (GTIN-præfiks), som I ikke længere abonnerer på, eller at komme til at bruge andre virksomheders GTIN-præfiks, skal I huske følgende, når der sker ændringer i jeres firmakonstellation:

 

  1. Ved fusion: Overdrag GTIN-præfiks til den virksomhed som fortsat skal eksistere, hvis produkterne skal fortsætte med de samme stregkodenumre. I kan hente overdragelsesskema her
     
  2. Opkøb af dele af virksomhed fx køb af et brand: GTIN-præfiks som er anvendt på de omfattede brands skal overdrages fra sælgende virksomhed til købende virksomhed. Hvis dette ikke er muligt, skal der tildeles og mærkes med nye stregkoder, som den købende virksomhed har ret til at bruge (via abonnement hos GS1 Denmark). Bemærk, man kun kan få hele GTIN-præfiks overdraget, ikke enkelte GTINs. I kan hente overdragelsesskema her.
     
  3. Salg af virksomhed: Hvis en virksomhed sælges, skal den købende virksomhed enten overtage GTIN-præfiks fra sælgende virksomhed (og dermed overtage abonnementet hos GS1 Denmark), eller ommærke produkterne med nye stregkoder. I kan bestille jeres eget GTIN-præfiks til stregkoder her.

 

Ovenstående er baseret på de Generelle Betingelser for Medlemskab af GS1 Denmark.